Data publicării:
BOMBA cu ceas de pe drum. Imagini DRAMATICE: Risc de moarte chiar și când ieși de la supermarket / foto
Modul în care se utilizează trotinetele electrice face prăpăd în România.
Celebrele trotinete electrice fac noi victime. Luni, în jurul orei 14.30, am fost martorul unui accident rutier dramatic în Cluj.
Un vârstnic, care a ieșit dintr-un hypermarket, a dorit să traverseze strada, pe trotinetă, cu bagajele în mână. A reușit să treacă de prima bandă de mers, dar pe banda a doua a fost lovit puternic de o mașină.
Din fericire, vârstnicul a scăpat cu viață! Însă nu putem să nu atragem atenția, din nou, asupra pericolului major al modului în care se utilizează trotinetele electrice de către copii, adulți și vârstnici!
Precizările Poliției. Ce învățăm după acest accident
La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, a avut loc un accident rutier pe strada Alexandru Vaida Voievod din municipiul Cluj-Napoca.
Conform primelor informații, un conducător auto de 39 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Alexandru Vaida Voievod, a surprins și accidentat conducătorul unei trotinete electrice, un bărbat de 85 de ani, din Cluj-Napoca, care intenționa să iasă din parcarea unui hipermarket.
În urma impactului, bărbatul de 85 de ani a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale. Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ., au declarat reprezentanții IPJ Cluj, la solicitarea DC News.
Trotinetele electrice, RISC MAXIM în România. Titi Aur, paralelă cu Germania
Titi Aur a comentat noile reglementări privind trotinetele electrice, spunând:
"În cazul trotinetelor electrice e greu de găsit o soluţie bună. Alte ţări, cum ar fi Germania, au interzis aceste trotinete. Nu se circulă sub nicio formă pentru că au ajuns la concluzia că orice ar face tot rău e. Adică dacă îi laşi pe trotuar e rău că se merge cu viteză printre pietoni, e periculos, sunt şi copii sau chiar şi oameni mari care dacă sunt loviţi nu e bine. Dacă îi pui pe pista de biciclete iar nu e bine. Dacă îi pui pe carosabil nu e bine deloc, pentru că în Germania oricum nu există nici biciclete pe carosabil. Un copil care nu cunoaşte bine regulile de circulaţie şi nu stăpâneşte aşa cum trebuie condusul trotinetei printre maşini, se expune unui mare risc de a fi accidentat", a explicat Titi Aur pentru cititorii DC News.
"Normal trebuia tranşată situaţia de la început, adică să li se spună oamenilor: 'nu vă cumpăraţi trotinete electrice că nu aveţi voie' - dar iarăşi suna ciudat şi trebuia să fii o autoritate puternică, cu un proiect foarte bine ţinut în mână", afirmă Titi Aur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News