Bolsonaro, lovit de acuzații. Ar fi luat cotă parte din salariile angajaților
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Președintele brazilian este sub tot mai multă presiune, după apariția unor acuzații de corupție.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este sub tot mai multă presiune după ce a fost implicat personal în acuzații de corupție care includ deturnarea lefurilor forței sale de muncă din vremea când era parlamentar. Conform The Guardian, liderul brazilian, un populist de extremă dreapta care îl admiră pe Donald Trump, și-a preluat mandatul de președinte în ianuarie 2019, jurând că va „elibera pentru totdeauna națiunea de jugul corupției”.

La doi ani și jumătate distanță, mai precis astăzi, un principal site de știri brazilian a publicat o serie de articole care ar putea submina o dată pentru totdeauna promisiunile lui Bolsonaro că este un conservator fără de greșeală. UOL a transmis că raportările sale, numite „viața secretă al ui Jair”, au sugerat că a coordonat o schemă de delapidară cunoscută sub numele de „rachadinha”, în toți anii săi petrecuți în camera inferioară a congresului, din 1991.

Ce se arată în dezvăluirile site-ului brazilian

Una dintre poveștile UOL care avea și înregistrări audio obținute de la o sursă anonimă o includeau pe Andrea Siqueira Valle, sora celei de-a doua neveste a lui Bolsonaro, discutând despre modul în care fratele său a fost dat afară de la locul de muncă pe care îl avea în camerele congresului. „Andre a făcut multe probleme fiindcă Andre niciodată nu a înapoiat banii pe care trebuia să-i dea înapoi, vezi tu? Trebuia să dea înapoi 6.000 de Reali, însă Andre dădea doar câte 2.000 – 3.000 Reali (n.r, 1 Real = 80 de bani românești). S-a întâmplat prea mult, așa că Jair a spus: «Suficient, scăpați de el fiindcă niciodată nu-mi dă suficienți bani»”.

În Brazilia, această practică ilegală și destul de răspândită prin care politicienii cer o parte din leafa angajaților lor este numită drept „rachadinha”, un termen de argou care înseamnă „împărțirea salariilor” sau „cashback”. Fiul senator al lui Bolsonaro, Flavio Bolsonaro, a fost acuzat de practici similare după ce a fost congresmen în Rio. Într-o a doua înregistrare, o femeie identificată drept o fostă cumnată a lui Bolsonaro spune: „Nu e ceva ce nu știu. Sunt foarte multe pe care aș putea să le fac... să îi dau peste cap viața lui Jair. De asta se tem”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel