Boloș anunță schimbări masive în conducerea ANAF și a vămilor: Decizia urmează să fie a domnului Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
 Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a anunțat, miercuri, schimbări în conducerea ANAF și a vămilor.

„Aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF și a autorității vamale va pleca în zilele următoare. Decizia urmează să fie a domnului premier. Sunt cele mai importante instituții ale statului român. Depindem de încasările lor. Ne uităm la planul de venituri pe care l-am avut în cursul anului 2023. În ultima lună, pot să spun cu mândrie că după lungi eforturi și discuții și măsuri pe care le-am implementat, ANAF-ul a adus două premiere. Dar până în decembrie, când am ajuns la această performanță, numai eu știu și doamna președinte cât am muncit astfel încât să avem cele 35,5 miliarde de lei. A doua performanță a fost că „Direcția Marilor Contribuabili” a îndeplinit obiectivul de 16 miliarde. Banii nu au venit peste noapte. Am muncit foarte mult. Planul pentru 2024 vizează încasări medii de 40 de miliarde de lei”, a declarat ministrul de Finanțe la Digi 24.

Întrebat dacă pe șefa ANAF o păstrează în funcție, Marcel Boloș a declarat:

„Este o doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă. Vicepreședinții vor face parte din propunerea de a fi schimbați. Și la vămi urmează să vedeți, cât de curând, schimbările”.

Nu e prima dată când Marcel Boloș face referire la aceste schimbări.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat chiar la finalul anului trecut că, în ianuarie, "după Bobotează", va ieşi public şi va cere premierului revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul instituţiilor cele mai importante din România: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Vamală Română.

"Nu mai tolerez "laudele penibile," şi o spun direct cu subiect şi predicat, ale Autorităţii Vamale Române că şi-a realizat planul de 1,5 miliarde la taxele vamale. Exclus acest lucru. Le dau o veste proastă: vor începe anul viitor cu 5 miliarde de lei pe lună. Dacă nu îşi fac planul, pleacă acasă. Nu există altă variantă şi o spun direct şi dur: acesta este targetul de la care începem discuţiile cu Autoritatea Vamală Română şi săptămâna viitoare, de fapt să nu intru aşa într-o săptămână în care să generez bulversări, după Bobotează, voi ieşi public şi voi cere domnului prim-ministru revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul instituţiilor cele mai importante din România, şi aici mă refer la Autoritatea Vamală Română, tot cu subiect şi predicat spun acest lucru, şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Şi sigur, aici nu vreau să condiţionez nimic şi nici să par obraznic în relaţia cu domnul prim-ministru, avem o relaţie instituţională corectă, dar sunt instituţii prea importante pentru statul român, de care depinde funcţionarea statului român. De aceea nu sunt tolerant cu lipsa de performanţă, de implicare şi dezordinea", a spus, atunci, Marcel Boloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel