Boloni, Iordănescu şi Mutu, antrenorii doriţi de FRF. Mihai Stoichiţă: Toţi au primit acelaşi contract. Nu punem un antrenor ca să îl demitem
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României
Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a anunţat că Adrian Mutu, Ladislau Boloni şi Edi Iordănescu sunt cei trei antrenori cu care s-a discutat pentru postul de selecţioner. 

"Au fost discuții cu Boloni, Adi Mutu și Edi Iordănescu. Fiecare a primit același gen de contract, în care sunt stipulate niște clauze. Nu se poate să nu există obiective. Federația nu vrea să păcălească un selecționer, vrem doar să câștigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că te califici.

Liga Națiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecționerului. Poți pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei. O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari. Demiterea este când nu merge nimic și n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecționerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneți dacă retrogradăm în urna a treia?

Un selecționer nu va fi adus pentru a fi dat afară! Mereu am fost corecți cu antrenorii pe care i-am avut. Negocierile sunt confidențiale, nu pot să divulg contractul unui selecționer. Este normal ca și angajatul, dar și angajatorul, să vină cu pretenții. Noi nu vrem să retrogradăm din urna a doua", a spus Mihai Stoichiță, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Ce spunea Edi Iordănescu despre echipa naţională 

"O echipă națională, indiferent de numele ei, pentru un antrenor, poate să însemne oricând o oportunitate și automat și automat și în momentul potrivit. Eu vorbesc din punctul meu de vedere, nu știu cum se vede de la voi.

Dar eu consider că nu am ars etapele. Am luat-o din Liga a 3-a, Liga a 2-a, am avut și o experiență în străinătate, la CSKA Sofia, am participat la dezvoltarea și construirea unor echipe, cum au fost Pandurii, Astra sau Gaz Metan Mediaș, am intrat cu ele în play-off, mi-am îndeplinit și depășit obiectivele, am terminat și pe podium cu Pandurii.

După aia a venit și această oportunitate, cu CFR Cluj, să mă bat pentru trofee, am reușit, am câștigat o Supercupa, un campionat, a urmat FCSB, mi-am dorit să fie o experiență mai lungă, dar din păcate, nu a fost.

Am acumulat o experiență care mă ajută în echilibrul meu emoțional, în maturitate, în puterea mea de a lua deciziile corecte. Și pe mine nu m-ar speria o astfel de oportunitate.

Echipa are potențial, am încredere că, oricine ar fi, echipa poate face performanțe. Asta pot să vorbesc din punctul meu de vedere. De partea cealaltă, e vorba despre cei care decid, trebuie să luați răspunsurile de acolo", a spus Edi Iordănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel