Bolojan dă minimum 38 de milioane de euro austriecilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Ilie Bolojan
Foto: Facebook Ilie Bolojan
A fost finalizată licitația pentru construcția centurilor metropolitane ale Oradiei.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a anunțat finalizarea licitației pentru construcția centurilor metropolitane ale Oradiei, care au drept scop fluidizarea traficului la intrarea în oraș.

Câștigătorul licitației a fost firma austriacă PORR Construct, care va trebui să finalizeze lucrările până în toamna anului 2024. Licitația a fost adjudecată la prețul cel mai mic ofertat, de peste 38 de milioane de euro.

„Până în toamna anului viitor, firma Porr ar urma să construiască trei centuri noi, în lungime totală de aproape 20 de km, în Oșorhei, Nojorid și Sântandrei. Se vor reabilita și aproape 13 km de drum județean între Oșorhei și Copăcel“, a scris Ilie Bolojan.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Eugen Tomac: De tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi... i se reproșează lui că nu a făcut! Dacă nu verificam eu, nu știa nimeni / video

Minim 38 de milioane de euro pentru firma austriacă PORR Construct

„Licitația a fost adjudecată la prețul cel mai mic ofertat, de peste 38 de milioane de euro. În condițiile în care nu vom avea contestații, vom semna contractul de execuție la începutul lunii februarie. Având în vedere că proiectul tehnic este realizat, lucrările vor putea începe imediat ce vremea ne va permite, din primăvară urmând să se lucreze pe toate cele patru tronsoane.

La începutul lunii februarie se vor depune ofertele și pentru centura Biharia - Paleu. Din toamna acestui an ar urma să înceapă lucrările și la acest nou proiect.

Lucrările vor fi începute din bugetul Consiliului Județean Bihor. În a doua jumătate a acestui an ar urma să trecem finanțarea pe fonduri europene.

Această rețea de centuri radiale din Zona Metropolitană a Oradiei și inelul metropolitan vor asigura, de anul viitor, o circulație fluentă la intrările în oraș, vor reduce poluarea, vor scădea numărul de accidente și vor constitui noi coridoare de dezvoltare“, a mai scris Ilie Bolojan.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  România - Schengen, controversă cu minuta privind decizia din Consiliul JAI. De ce riscăm să nu mai putem contesta decizia / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel