Boi pe moare, rețetă tradițional românească. Te va surprinde!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Da, ai citit perfect! "Boi pe moare" este o rețetă tradițională din Crișana. Folosită cu precădere în perioada postului, este delicioasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- făină de mălai

- zeamă de varză (moare)

- ulei

Cum se prepară

Se fierbe zeama de varză (moare). Din mălai se face o mamaligă tare care să poată fi tăiată cu ața și se formează din ea niste găluște (bulgărași), care se fierb în zeama de varză timp de 1-2 minute, scrie unica.ro. Apoi se scot, se scurg și se ung cu ulei, după care se pun în farfurie și se toarnă zeama de varză peste ei spre a fi mâncați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel