Bogdan Stelea, avertisment pentru tricolori, dacă Boloni ajunge selecţioner: Când vedea o pasă înceată, înnebunea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României
Bogdan Stelea, fostul portar al echipei naţionale, îi avertizează pe tricolori cu privire la Ladislau Boloni, care ar putea deveni noul selecţioner al României. 

”În primul rând, e un fost mare fotbalist, un om de fotbal, un antrenor cu foarte mare experiență. A văzut mult fotbal la viața lui, a jucat pe lângă jucători mari, importanți, și are ochi la ce înseamnă jucătorul de fotbal, își dă seama ce poate să facă și ce nu, și, când spun asta, nu mă refer doar la fotbalistul experimentat, ci și la cel tânăr. Nu e genul de antrenor care să aibă o preferință pentru jucătorii mai maturi. Dacă vede un jucător tânăr, de perspectivă, care are anumite calități, îl promovează fără niciun fel de problemă.

E un antrenor sever, dur. E dur și în privința antrenamentelor. Țin minte că de fiecare dată când veneam la echipa națională făceam febră musculară. Făceam antrenamente dure și intense. Era foarte implicat în tot ce se întâmpla la antrenament. Are o manieră de a te motiva, e cu gura pe tine în permanență. Nu ai cum să ai timp mort. E foarte bine pregătit și ca preparator fizic. Cunoaște ce se întâmplă și își dă seama imediat de ce poate să facă un jucător, cât de bine aleargă. Nu se limitează doar la tactică sau la tehnică, vede orice.

Asta îl ajută destul de mult. E genul de antrenor căruia îi place să ai o anumită atitudine, să fii întotdeauna agresiv din punct de vedere al atitudinii, dar o agresivitate pozitivă, nu să fii rău, să te duci să faci tot felul de tâmpenii în teren.

Din moment ce antrenează așa, motivația îi vine din felul în care antrenează, iar la meci nu cerea lucruri diferite. Îți cerea să ai atitudine, să fii în permanență agresiv. Nu îi plăcea să vadă o pasă fără o anumită intensitate sau cu un anumit spirit. Când vedea o pasă din asta înceată, înnebunea. La el, totul trebuia să fie cu ritm, agresiv, să dai senzația adversarului că vrei să îl sufoci chiar dacă nu te duceai peste el să faci pressing.

Noi, în perioada respectivă, când venise el, mai aveam momente de lâncezeală când ne plăcea să pasăm ușor în spate și nu îi plăcea sub nicio formă”, a declarat Bogdan Stelea, la emisiunea Fotbal Club.

CITEŞTE ŞI Ladislau Boloni a ajuns la Bucureşti. Negocieri cu FRF pentru preluarea postului de selecţioner

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel