Bogdan Olteanu: Resursele naturale ale României, oportunitate pentru investitorii străini
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PNL - CONGRES
PNL - CONGRES

Prezent la conferinţa ”CEE şi China: Punţi de investiţii şi oportunităţi de afaceri”, organizată de CFA România, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a considerat, miercuri, că resursele naturale ale României pot reprezenta o bună oportunitate pentru investitori.

”Opţiunea politică în domeniul resurselor naturale poate avea două alternative. Să rămână în proprietatea statului sau să fie administrate de concesionari. Aş vedea în resursele naturale ale României o bună oportunitate pentru investitorii străini”, a arătat Olteanu, citează Agerpres.

În opinia viceguvernatorului BNR, se pune întrebarea dacă statul are capacitatea să administreze companiile de stat. ”Are statul capacitatea să administreze aceste companii? O fabrică nu poate fi ţinută închisă, până când te decizi dacă ştii să o administrezi sau nu”, a menţionat reprezentantul băncii centrale.

”Banca Naţională va continua să exercite rolul său de menţinere a stabilităţii preţurilor, a stabilităţii financiare şi a stabilităţii indicatorilor financiari macroeconomici”, în intenția sa de a crea un climat favorabil atragerii investitorilor şi menţinerii încrederii acestora în economia românească, a subliniat Bogdan Olteanu.

Conferinţa CFA îşi propune să promoveze România ca destinaţie de afaceri, plasând-o pe harta investiţiilor asiatice în Europa Centrală şi de Est, să pună în valoare şi să promoveze relaţile cu China - un investitor important la nivel mondial, a cărui prezenţă este încă modestă în regiunea CEE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel