Bogdan Olteanu nu poate fi demis de la BNR. Ce spune Adrian Vasilescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Adrian Vasilescu precizează că  BNR nu poate să îl demită pe Bogdan Olteanu. Numirea a făcut-o Parlamentul. 

Adrian Vasilescu, consultat de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR) a afirmat la Realitatea TV că ar vrea să sublineze că comunicatul de presă al BNR nu este evaziv, ci este aşa cum cere litera legii.

"Banca Naţională nu l-a numit şi nu numeşte conducătorii ai Consiliului de Administraţie ai Băncii Naţionale", a spus Adrian Vasilescu, adăugând că cei patru membri ai Consiliului de Administraţie sunt numiţi de Parlament.

"Se discută în Parlament, se vozează în Parlament, BNR nu are un niciun rol în numiri. Şi în cond in care un membru nu poate indeplini funcţiile, BNR nu poate avea nicio atribuţie, numirea a făcut-o Parlamentul şi tot Parlamentul face demiterea sau suspendarea", a detaliat reprezentantul Băncii Naţionale a României.

[citeste si]

"Şi nici nu este o premieră negativă pentru BNR, pentru că din momentul în care Bogdan Olteanu a intrat în Banca Naţională, până azi-noapte, acesta şi-a făcut impecabil datoria în BNR. Este o premieră negativă la Parlament. De ce la Banca Naţională?", a mai spus acesta, adăugând că Bogadan Olteanu este reţinut pentru o faptă din anul 2008, când era preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Nu este nicio legatură intre această faptă şi BNR", a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că Banca Naţională nu are niciun drept să suspende sau să întrerupă activitatea unui conducător. "El nu poate fi demis decât de Parlament"; completat acesta.

"Nu este o premieră, au mai fost cauze naturale care au schimbat Consiliul de Admistraţie a BNR, misiunile celui care a plecat au fost preluate de ceilalţi membri", a continuat reprezentantul BNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel