Bogdan-Marius Chiriţoiu numit de Klaus Iohannis pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Concurenței
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Bogdan Chirițoiu
Bogdan Chirițoiu
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, două decrete care vizează conducerea Consiliului Concurenței.

- Decret privind numirea domnului Bogdan-Marius Chiriţoiu ca membru al Plenului Consiliului Concurenței, în funcția de președinte, pentru un mandat de 5 ani;

- Decret privind numirea domnului Dan-Virgil Pascu ca membru al Plenului Consiliului Concurenței, în funcția de vicepreședinte, pentru un mandat de 5 ani.

Pe 25 mai, Comisia de privatizare din Senat şi Comisiile de buget-finanţe şi economice din Senat şi Camera Deputaţilor au acordat aviz favorabil pentru cei doi pentru posturile vacante de membru în plenul Consiliului Concurenţei. Bogdan Chiriţoiu este în prezent preşedintele Consiliului Concurenţei.

Plenul Consiliului Concurenţei este un organ colegial, format din 7 membri - un preşedinte, 2 vicepreşedinţi şi 4 consilieri de concurenţă.

Cine este Bogdan Chirițoiu

Bogdan Chirițoiu s-a născut la 16 noiembrie 1970. A urmat studii la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Carol Davila din București, un masterat în științe politice la Central European University din Budapesta și un masterat în studii europene la London School of Economics and Political Science - LSE. A obținut titlul științific de doctor în economie, specialitatea relații internaționale la Academia de Studii Economice, cu teza de doctorat "Asigurările sociale de sănătate în statele Europei Centrale și de Est".

După absolvirea facultății, începând din septembrie 1998, Bogdan Chirițoiu a fost cooptat ca asistent universitar la Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității București, predând cursurile de Analiză a Politicilor Publice, Globalizare (Economie Internațională Politică) și Politici Europene (pentru studenții de la Master).

Bogdan Chirițoiu a deținut funcția de consilier de stat în Administrația Prezidențială: la Departamentul de Politici Economice și Sociale (2005 - 2008) și la Departamentul de planificare și Analiză Politică (2008 - 2009).

Din 5 mai 2009, Bogdan Chirițoiu deține funcția de președinte al Consiliul Concurenței, autoritatea națională în domeniul concurenței, care pune în aplicare și asigură respectarea prevederilor naționale, dar și a celor comunitare de concurență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel