Data actualizării:
Data publicării:

Bogdan DLP, oprit de polițiști în trafic și testat cu aparatul Drug Test - Rezultat

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Facebook Bogdan de la Ploiesti
Foto Facebook Bogdan de la Ploiesti
Manelistul Bogdan de la Ploiești a postat un clip pe TikTok în care povestește cum a fost testat de polițiști cu aparatul Drug Test. 

Bogdan de la Ploiești a fost oprit în trafic de polițiști. Manelistul a fost testat cu aparatul DrugTest. Rezultatele au arătat că nu a consumat nicio substanță interzisă. 

Imediat după ce a fost oprit și testat de polițiști, Bogdan DLP a relatat fanilor de pe TikTok cum a trecut fără probleme de verificările poliției.

'Mă oprește tot Bucureștiul încontinuu. Au testat droguri, alcool, control în portbagaje, control în portofel, control copii dezbărcați, dați jos... tot. Mă oprește toată România. Acum trebuia să ajung și eu într-o jumătate de oră la biserică, s[ fiu naș, dar s-a dat totul peste cap, asta este. Mulțumim, să fim sănătoși și să aveți grijă de viața voastră, pentru că este cea mai importantă!', a spus Bogdan de la Ploiești, în videoclipul pe care l-a postat pe TikTok.

 

Citește și -  Dorian Popa riscă închisoare, deși susține că nu era sub influența canabisului. Vlad Zaha: Legea ajunge să favorizeze consumul de alcool la volan

Dorian Popa a recunoscut că a fumat canabis, dar nu în ziua în care a fost oprit de poliție, lucru pe care l-ar fi confirmat și o investigație preliminară realizată la IML.

Prin urmare, rămâne să ne întrebăm dacă el chiar era sub influență sau analizele au ieșit pozitiv doar pentru că avea reziduri de canabis în sânge. Prea multă importanță juridică nu are întrebarea, pentru că, așa cum explică și Dorian Popa - „încadrarea în lege este aceeași”.

Dar, pentru a afla totuși dacă IML-ul poate face această distincție, redacția noastră l-a contactat Vlad Zaha, un criminolog român, școlit la Oxford, unde a învățat cele mai bune metode prin care un stat poate aborda lupta cu dependențele.

Legea care trebuie să combată drogurile la volan poate ajunge să promoveze alcoolul. Vlad Zaha: Legislația nu face diferența asupra cantităților găsite în corp

Întrebat dacă analizele IML pot demonstra, cu adevărat, dacă un șofer a condus sub influență, Vlad Zaha a răspuns:

„Da, deci rezultatele de la IML sunt foarte clare și defalcate, pe cantitățile propriu-zis identificate în organism, la nivel de micrograme. Sunt foarte detaliate și e foarte important, deoarece avem o problemă în justiția românească. Teoretic, ÎCCJ a decis, în 2021, că, în viziunea instanței, legislația nu face diferența asupra cantităților găsite în corp. Adică, prin ceea ce au decis ei acolo, orice prezență, chiar și reziduală, care nu-ți afectează creierul sau abilitățile de a conduce, ar intra sub incidența legii penale. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel