Data publicării:

Bogdan Chirieac, previziune. Programul de guvernare al PSD, greu de dus la final. Nu doar campaniile electorale din 2024 vor fi de vină

Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o previziune cu privire la realizările pe care le va avea guvernul Ciolacu, şi avertizează că misiunea acestui Executiv este una foarte grea. 

Vorbind despre planurile anunţate de miniştrii PSD din noul Guvern şi despre modalităţile în care Executivul va anunţa diverse sectoare ale economiei, Bogdan Chirieac a spus că "până acum  nu le-a ajutat. Fostul Guvern, din care PSD a făcut parte şi a avut şi ministru de Finanţe, a dat o lovitură groaznică IMM-urilor, prin scăderea aceea a cotei de impozitare, de 1%, de la 1 milion de euro la 500.000 euro, fapt care a contribuit şi la falimentul a 10.000 de firme mici". 

Problema planului de guvernare: Mai facem un Galaţi?

"Pe fond, sunt lucruri corecte (n.r. ce anunţă noul guvern). Nu producem rachete, că nu ştim să o facem, dar materiale de construcţie ştim să facem, procesare de alimente ştim să facem. Problema este că acest plan de guvernare trebuie extins pe 3-4 ani sau pe 10 ani. Nu avem fabrici. Vrem fier pentru materiale de construcţii. Păi Galaţiul atât mai produce, să ştiţi. Mai facem un Galaţi? Cât îţi ia să construieşti aşa ceva? E o problemă. Fabricile de procesare au tehnologie înaltă, dar durează construcţia, şi mai ales autorizaţiile pe care ar trebui să le dea administraţia. Durează doi ani să treci de administraţie. 

Apoi începe anul electoral, nu va mai fi loc de nimic, totul se va subsuma anului electoral şi lucrului cel mai important, alegerea viitorului preşedinte al României. S-a dovedit, de când Traian Băsescu a inventat statul paralel, că preşedintele României are aservită justiţia şi are un rol fundamental în politicile de tot felul ale ţării. 

Dacă preşedintele doreşte, de pildă, înfiinţarea unui stat de drept adevărat în România, acest lucru se poate face. Dar numai din voinţa preşedintelui. Dacă vrea totul şi toate aservite domniei sale, şi asta se poate face", a mai declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Întrebat ce procent din planul de guvernare al PSD ar putea fi dus la final, analistul politic a spus că "e foarte greu de spus. Eu cred că puţin, dar puţinul ăla trebuie să ţină România pe linia de plutire. De ce puţin? Pentru că nu doar campania electorală va fi de vină, ci şi marile mişcări sociale care aşteaptă să lovească PSD-ul şi pe Marcel Ciolacu". 

Programul de guvernare propus de PSD. Ce li se promite, de fapt, românilor. Ciolacu: Pe scurt, această guvernare este despre reforme și economie

"Am venit în fața dumneavoastră să vă prezint astăzi nu doar un  program de guvernare, ci, mai ales, viziunea pentru națiune propusă de noi pentru următorul an și jumătate. Greva din Educație, semnalele venite și din alte zone ale societății, reprezintă pentru mine un mesaj clar: românii ne cer o schimbare majoră și curajoasă de ritm și de viziune. De aceea, Educația trebuie să devină un pilon real de dezvoltare durabilă a societății românești! Pe scurt, această guvernare este despre reforme și economie. " a declarat marţi Marcel Ciolacu.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel