Data actualizării:
Data publicării:

Bogdan Chirieac: Planul Hannibal, în contextul războiului Israel - Hamas, o operațiune extrem de cinică, dar este în disperare de cauză

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Israel
Israel
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce presupune Planul Hannibal în contextul războiului Israel - Hamas.

'Astăzi, Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, ne-a acordat un interviu în exclusivitate, în care a spus că este o axă Teheran - Moscova și poate Beijing. Este declarația domniei sale. Nu excludem ca Moscova să fi ajutat Teheranul și, implicit, Hamas pentru această operațiune militară foarte complexă. Deci, nu este un șir de atentate, cum s-a întâmplat până acum, nu!', a spus Bogdan Chirieac.

'Este o operațiune militară, iar Israel, abia după 60 de ore, a reușit să își elibereze propriul teritoriu. 60 de ore după declanșarea atacului. Nu s-a mai petrecut așa ceva. Prin  urmare, aici este o organizare de atac clar statală. Sunt actori derivați din războiul din Ucraina și anume acest tandem foarte puternic Rusia - Iran. Să vedem ce se va întâmpla în continuare. Lucruri bune nu au cum să urmeze.', a declarat Bogdan Chirieac. 

Planul Hannibal

'Sâmbătă, generalii israelieni care erau la Canal 12 vorbeau despre Planul Hannibal. Este o operațiune extrem de cinică, dar este în disperare de cauză. Dacă se ajunge în situația în care nu poți elibera ostaticii este de preferat să folosești armament de mare putere, în așa fel încât să pulverizezi tot!', a mai spus Bogdan Chirieac, în emisiunea Cheia Zilei, moderată de Niels Schnecker la România TV.

Citește și - Axa răului. Ambasadorul Adrian Zuckerman: Rușii încearcă acum să se salveze, pentru că pierd. Putin, ”absolut” în spatele atacului asupra Israelului

Citește și - Cum a fost păcălit Israelul înainte de atacul grupării Hamas. Investigație Reuters: „Nu aveau nicio bănuială”

O campanie atent orchestrată și înșelătoare s-a asigurat de faptul că Israelul poate fi luat pe nepregătite atunci când grupul islamist palestinian Hamas a lansat atacul său devastator, permițând unei forțe care a folosit buldozere, planoare și motociclete să se confrunte cu cea mai puternică armată din Orientul Mijlociu.

Atacul de sâmbătă, cea mai gravă încălcare a apărării Israelului de la războaiele arabe din 1973, a urmat după doi ani de subterfugiu din partea Hamas, care a implicat ținerea sub tăcere a planurilor militare și convingerea Israelului că nu dorește un conflict.

Pe parcursul a doi ani, Hamas a reușit să păcălească Israelul prin menținerea secretelor privind planurile militare și prin convingerea că nu dorește să se angajeze într-un conflict. În timp ce Israelul credea că reușea să mențină sub control un Hamas obosit de război, oferind stimulente economice lucrătorilor din Gaza, luptătorii grupului erau antrenați și pregătiți, adesea în locuri la vedere, a dezvăluit o sursă apropiată de Hamas, citată de Reuters.

Această sursă a furnizat multe dintre detaliile despre atac și pregătirea acestuia. De asemenea, trei surse din cadrul serviciilor de securitate ale Israelului, care au solicitat să rămână anonime, au contribuit la această relatare. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel