Bogdan Chirieac, observație-cheie despre discursul lui Marcel Ciolacu de la Congresul PSD: E o schimbare de paradigmă - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu principalele concluzii după Congresul PSD.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul premierului Marcel Ciolacu de la Congresul PSD.

"S-a încheiat Congresul PSD în urma căruia președintele partidului și prim-ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, a fost desemnat candidat oficial la președenția României. Cred că se merge cu un alt tip de discurs acum față de ce am văzut după Revoluție. E un discurs total pe pozitiv, deci nu sunt atacuri făcute de Marcel Ciolacu la adresa unor persoane, poate doar niște aluzii nejignitoare.

VEZI ȘI: CONGRES PSD, 24 august. Promisiunile lui Marcel Ciolacu, într-un discurs fulminant. ”Până la sfârșitul anului, aderăm complet la Spațiul Schengen”

Se merge pe ideea integrării, pe ideea "voi fi un președinte pentru, nu un președinte contra". E o schimbare de paradigmă. De asemenea, dacă e să caracterizăm discursul președintelui Ciolacu, e multă smerenie în acest discurs - ăsta e cuvântul. Unii spun Partidul Smerit Democrat, nu Partidul Social Democrat, în opoziție totală cu aroganța infinită a lui Klaus Iohannis, care este încă în atenția românilor. Se merge pe ideea "deschidem pentru toată lumea, integrăm pe toată lumea".

A avut curajul să vorbească despre libertatea sexuală, spunând că toată lumea și toate libertățile sunt binevenite în România, numindu-le: libertatea cuvântului, libertatea drepturilor omului etc. În același timp, a vorbit despre fibra poporului român, s-a întors la societatea tradițională. Un discurs echilibrat, acesta este cuvântul sau, ca să o cităm pe marea noastră campioană doamna Elisabeta Lipă: "plecăm cumpătat", referință și la Marcel Ciolacu, "și trecem primii linia de sosire".

Bogdan Chirieac: Marcel Ciolacu știe că nu poate câștiga stric cu bazinul PSD, are nevoie de mult mai mult în acest sens

Deci Marcel Ciolacu reușește să facă primul pas și în a repara această lebădă neagră, care este recalcularea pensiilor. Trebuia să fie un avantaj uriaș pentru PSD, dar a devenit o problemă foarte mare pentru PSD. Cum a făcut asta Marcel Ciolacu, în opinia mea? A vorbit despre părinții săi, cu multă dragoste, într-un cuvânt absolut sincer. Tatăl său - pilot militar, mama, pe care a pierdut-o relativ recent.... deci încearcă să-și țină acest bazin electoral pe care în mod absurd este cât pe-aci să îl scape.

De asemenea, adresabilitatea pe care o are pentru celelalte categorii ale societății românești mă duce cu gândul că Marcel Ciolacu știe că nu poate câștiga stric cu bazinul PSD, are nevoie de mult mai mult în acest sens. Ori el, pe discursul profund pozitiv - dacă vă uitați, nu e nimic negativ în acel discurs, e pozitiv și dătător de speranțe - face primul pas către Cotroceni. Să vedem ce va face principalul său contracandidat - domnul Nicole Ciucă", a declarat Bogdan Chirieac de la Congresul PSD.

Precizăm că delegaţii la Congresul ordinar al Partidului Social Democrat (PSD) l-au reales, la 24 august 2024, pe Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte al partidului şi, totodată, au validat candidatura acestuia din partea PSD la alegerile prezidenţiale din acest an. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel