Bogdan Chirieac: Nu există nicio scuză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, că PSD nu are nicio scuză. 

Întrebat ce scuză are PSD în ceea ce privește transporturile, care din decembrie 2012 e la putere în România, analistul politic a răspuns că nu are nicio scuză. 

”Nu există nicio scuză. Nu există nicio scuză, să fie foarte clar. Zero kilometri de autostradă, total nesemnificativ la kilometri de cale ferată și o companie națională de transport aerian care zboară în urma tuturor și care e în picaj de ani de zile. Nu mai vorbim de Dunăre sau de porturi maritime” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

10.000 de români, morți în accidente, în 5 ani

Prezent în emisiune a fost și Lucian Șova, ministrul Transporturilor. Radu Tudor i-a subliniat că bugetul CNADNR - CNAIR a depășit 8 miliarde de euro în 5 ani cu zero tronsoane de autostradă în folosință. În cei cinci ani, pe șoselele din România, au murit 10.000 de oameni în accidente. ”Aici e durerea cea mare, că foarte mulți români mor în accidente, iar miliardele alocate companiei se duc fără să rămână nimic în urmă” a subliniat Radu Tudor. 

4 miliarde de euro, necesari doar pentru a ASTUPA GROPI

Lucian Șova a explicat că ”alocarea bugetară ține cont de ceea ce previzionează compania ca și cofinanțare pentru lucrările făcute pe fonduri europene și chiar decontarea lucrărilor și urmând după aceea să facă cerere de rambursare. Sigur că nu și-au îndeplinit obiectivele niciodată în acești ani. În septembrie, banii așezați în bugetul de stat sunt redistribuiți. Pe de altă parte, pentru întreținere și reparații, au aproape 800 de milioane de lei. Pentru modernizare, infrastructuri, drumuri naționale, au un pic peste 500 de milioane de lei, aici incluzând și o parte din veniturile proprii. Există cifra mare pusă în buget pentru cazul ideal în care proiectele ar merge cu viteza corespunzătoare anului. S-a făcut un inventar: pentru a se astupa doar gropile din România pe drumurile naționale ar trebui 4 miliarde de euro”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel