Data publicării:

Bogdan Chirieac: Nu cred că se va rupe coaliția/Există acest risc, fără doar și poate

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac
Posibilitatea ruperii coaliției de guvernare a devenit principala temă de discuție în PNL și PSD.

Liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, par că se înțeleg, în timp ce în PNL s-au făcut mai multe sondaje, iar electoratul liberal a fost întrebat dacă liberalii ar trebui să rămână în această coaliție cu PSD. 

Liderii PNL spun că aproximativ 70% din votanți susțin această rupere de social democrați. Bineînțeles, o decizie cu privire la ruperea de coaliție se va lua de către conducerea PNL însă se va ține cont și de preferințele electoratului, potrivit RTV. 

"Nu cred că se va rupe coaliția. Comandamentele externe pentru România sunt atât de mari în acest moment și Slavă Domnului că sunt, încât stabilitatea politică este un atuu important, poate cel mai important pe care îl are România și pe baza lui s-a dezvoltat România în ultimii ani", a declarat Bogdan Chirieac, la RTV.

Niels Schnecker a adăugat întrebarea: "Chiar și cu riscul căderii PNL-ului la sub 20?"

"Există acest risc, fără doar și poate, dar funcția cea mai importantă este cea de președinte! Am văzut doi președinți în ultimii 19 ani violentând Constituția României, forțând grav Constituția României. Ultima dată președintele Iohannis, ca să nu vorbim în metafore. Deci PSD câștigă alegerile, în loc să încredințeze PSD primul mandat de formare a Guvernului, i-a încredințat PNL în 2020 pe motiv că, vezi doamne, oamenii de fapt au votat dreapta, adică PNL și USR, ei nefiind în alianță politică sau electorală, păi cum faci lucrurile astea? Ai forțat Constituția și nu e singurul motiv.

Dacă PNL iese de la guvernare, l-am auzit pe premierul Marcel Ciolacu, a doua zi depune mandatul. În acel moment toată  criza va fi deportată de PNL, în plus PNL îi datorează enorm președintelui Klaus Iohannis care i-a ținut la guvernare mulți ani, din 2015, deși nu câștigau alegerile, însă momentul acesta cea mai grea povară pentru PNL este președintele Klaus Iohannis. În momentul acesta a spune că PNL pleacă de la guvernare, PSD pleacă și el de la guvernare, decontul l-ar face PNL-ul", a spus Bogdan Chirieac, la RomâniaTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel