Bogdan Chirieac, după decizia lui Dacian Cioloș: Se comportă ca un om politic
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, luni, în emisiunea, "La Ordinea Zilei" de la Antena 3, că premierul Dacian Cioloș a acționat ca un om politic, nu ca un tehnocrat. 

VEZI ȘI: ALEGERI LOCALE. DACIAN CIOLOȘ, DECIZIE după consultările cu partidele

"Domnul Klaus Iohannis nu mai e de mult locomotivă pentru PNL. În locul domnului Iohannis, aș face un sondaj pe bune, fără să-l dau publicității- n-aș simți această nevoie- ca să vadă cum stă, în mod real, în opinia electoratului, surprizele ar fi foarte mari.

A doua chestiune este că domnul Cioloș ne arată, încă o dată, că se comportă ca om politic, nu ca un tehnocrat. În mod firesc, este să ai alegeri în două tururi de scrutin. Argumentele invocate de PSD- că așa am votat noi o lege proastă acum un an de zile- nu sunt sustenabile. Oamenii care au ieșit în stradă, după Colectiv, au cerut alegeri în două tururi. Toată lumea spune: dom'ne e normal, nu lăsați numai DNA să reformeze clasa politică, haideți și dvs, lăsați-l și pe alegător, pentru că în mod normal alegătorul trebuie să reformeze clasa politică, nu să vină clasa politică dată de procurori, pentru că nu e în regulă. Atunci, trebuiau făcute alegeri pe plan local în două tururi de scrutin, asta era normal. Eu îmi imaginez că un guvern tehnocrat ține de interesul național al României în mod real. Atunci, acest guvern trebuia să facă acest lucru și nu altul, un guvern tehnocrat nu ține seama că poate să cadă la moțiune de cenzură în Parlament. Domnul Cioloș se comportă fix ca un politician în acest moment, nu are nicio legătură cu tehnocrația", a opinat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel