Data actualizării:
Data publicării:

Bogdan Chirieac, aspecte importante după discursul lui Klaus Iohannis. Ce i-a ”scăpat” președintelui

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Iohannis
Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a atras atenția asupra declarației președintelui Klaus Iohannis. 

După ce realizatoarea de la Antena 3 afirmat că președintele a făcut aluzie la modificarea legilor justiției, având ”aceeași obsesie”, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: ”Exact aceeași obsesie”, adăugând: ”În niciun fel, micile modificări la Legile Justiției nu i-au împiedicat pe procurori și polițiști să găsească fetele răpite”. 

Bogdan Chirieac a atras atenția asupra a ”câteva aspecte importante” din discursul lui Klaus Iohannis: 


”1. Nu a cerut demisia Guvernului. Știți că domnia sa mai obișnuiește când și când. 

2. Cere atât Puterii, cât și Opoziției să schimbe abordarea față de cei care lucrează în instituțiile statului. Deci, de data asta, și Opoziției a cerut, nu doar puterii. Face parte din procesul de captare a bunăvoinței electoratului PSD. 

3. Rămâne în logica discursului de campanie electorală, chiar și în acest moment grav, dar, mai departe, amintește în treacăt responsabilitatea Parchetului, acest lucru deși, până-n acest moment, cel care nu a răspuns în niciun fel este procurorul de caz. Chiar s-au lipit de tavan asociațiile hashtag pentru a-l spăla cu totul- ”cum adică a îndrăznit IJ să înceapă o anchetă judiciară împotriva sa, fiindcă îi afectează independența”, el nemaifiind procuror de caz. 

4. Președintele evită să facă propunerea fundamentală în schimbarea legilor. Dacă ești funcționar public la stat, nu poți fi dat afară aproape în nicio situație, nici în cazul unor greșeli gravissime cum sunt acestea. Președintele nu amintește nimic de schimbarea legii.”

”Toți polițiștii demiși rămân cu salarii, bonificații și pensii speciale, pentru că s-au mutat la alte structuri. Că au pe mâini sângele Alexandrei și al Luizei nu-i împiedică, în niciun fel, să încaseze veniturile, să aibă statutul social și, la sfârșit, după 20 de ani de muncă, vor lua pensie specială. Acei polițiști nu sunt excluși din sistem. Dacă s-ar întâmpla asta, ar fi un interes deosebit al funcționarului din sistem să performeze și să-și păstreze locul de muncă. Nici în cazul fostului procuror de caz nu se pune problema excluderii sale din magistratură. Cu toată dragostea, fostul procuror de caz face politică, e semnatar de petiții. Când spuneam că nu e în regulă ca magistrații să facă politică, grevă, spuneați că suntem noi nebuni, că nu înțelegem. Iată, când se ocupă de politică, nu mai prinde criminali în serie.” a subliniat analistul politic, în contextului punctului 4, concluzionând că ”toate aceste chestiuni grave, de unde ar trebui să pornească reforma fundamentală a statului român, nu au fost enunțate de președinte, doar dând vina pe Guvernarea PSD-ALDE”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel