Data actualizării:
Data publicării:

Ministrul Dezvoltării ar fi amenințat cu demisia. Chirieac: O astfel de situație ar putea duce la ruperea coaliției. Nimeni nu va vrea să își asume așa ceva

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: captura video @ DCNews
FOTO: captura video @ DCNews
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat posibila ruptură a coaliției, după ce ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ar fi amenințat că demisionează.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informația, pe surse, potrivit căreia Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, și-ar da demisia din Guvernul Ciolacu dacă nu va primi banii necesari din partea Ministerului de Finanțe. O astfel de situație ar putea duce la ruperea Coaliței de guvernare, chiar înaintea anului în care România are toate alegerile posibile - de la europarlamentare la locale, de la parlamentare la prezidențiale.

”Cred că, practic, prin atacurile repetate între cele două partide, coaliția, așa cum eram obișnuiți acum un an de zile, nu mai există. Oficial, însă, nu va exista un divorț,  fiindcă partenerii strategici și partenerii europeni, de altfel, nu ar accepta o instabilitate politică în România. Și nimeni nu va vrea să își asume așa ceva. Așadar, vor rămâne împreună, dar lipsa banilor și cheltuielile uriașe preconizate pentru anul viitor vor da naștere la astfel de dispute”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Vezi și: Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, după ce s-a spus că ar fi amenințat că-și dă demisia: "Nu pot să confirm astfel de zvonuri!"

Chirieac: "Lumea s-a obișnuit cu bani mulți"

”Adrian Veștea, fostul președinte al CJ Brașov, a avut un rol fundamental în construirea Aeroportului de la Brașov. Ceea ce, în materie de infrastructură grea, în România, nu se întâmpla după Revoluție. Probabil că el are niște planuri, dorește bani să continue proiectele respective.

Dl. Boloș, de la PNL, teoretic, căci dânsul este și nu este de la PNL, i-a spus că nu sunt bani. Lumea nu înțelege, lumea s-a obișnuit cu bani mulți - lumea guvernamentală - , de pe vremea lui Victor Ponta, care a scos România din criză, din criza în care intrase în vremea lui Traian Băsescu. Lumea nu înțelege că deodată nu mai sunt bani, că este o gaură uriașă și că nu mai ai cu ce plăti pensiile, nu ai cu ce plăti salariile. Au majorat taxele și impozitele semnificativ în mediul privat, iar mediul privat s-a restrâns, plus că este total împotriva unor noi majorări de taxe și impozite.

Chestiunea această cu "lasă că o să încaseze ANAF-ul mai muți bani" sunt povești. Dar nu mai crede nimeni, în mod real, în așa ceva”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Plata pensiilor pe luna decembrie. Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Nu ne putem permite să punem în pericol banii pe care îi merită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel