Bogdan Chirieac, despre Kovesi: Anchetatorul șef al Europei ne spune că Parchetul din România e condus politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat mesajele lansate de către Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef EPPO, în timpul vizitei în România. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre planurile Laurei Codruței Kovesi, dar și despre semnificația vizitei sale în România, analizând mesajele transmite de procurorul șef european, în contextul în care se zvonește că aceasta intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

"Eu cred că doamna Kovesi are o campanie foarte bine articulată pentru prezidențialele din 2024, lansată de astă vară, un vector de presă, totul e condus în România de securitatea asta nouă, democrația în pericol, corupția la putere, ăsta e predicat. Acum, sigur dânsa a spus că nu vrea să candideze, că o fi, că o împărți, mă rog, dacă poporul i-o cere și mai ales ONG-urile și organismele internaționale, n-are de ce să nu candideze.

"Un exercițiu de forță câștigat de Kovesi"

Venirea dânsei în România sigur că da, pe de o parte, i-a arătat forța, a fost un exercițiu de forță câștigat de o manieră categorică de doamna Kovesi. Tot ce a însemnat demnitari ai statului român, pe care dânsa a vrut să îi viziteze, au luat poziție de drepți în fața domniei sale. Toți miniștri și-au făcut timp să se întâlnească cu domnia sa, niciunul nu a spus că e plecat și că va veni eventual un director sau un secretar de stat din minister, nu, au fost pe linie. 

La Parchet, dânsa a executat în acest interviu o informație importantă despre care știm și noi, a spus că dosarul său este ținut ilegal și nu e închis pentru a fi terorizați ca exemplu alți procurori. Rezultă că doamna Kovesi ne spune că Parchetul e condus politic? Păi asta ne spune, că apropo de MCV, cu ce ne păcăleau pe noi cu Schengen-ul, că hai să trecem legile justiției, care sunt abominabile, în opinia mea, legile astea noi, fiindcă anulează Curtea Constituțională a României noile legi. Hai să le trecem repede că ne bagă în Schengen, păi vine doamna Kovesi, procurorul general european, și ne spune că Parchetul din România e condus politic. O fi condus tot parchetul politic? Aici se include și DNA-ul sau DNA-ul nu, e independent? Deci foarte multe întrebări după această vizită a doamnei Kovesi care iată, ne dă nouă posibilitatea să comentăm și avem ce comenta.

Bogdan Chirieac: Anchetatorul șef al Europei ne spune că Parchetul din România e condus politic

Anchetarul șef al Europei ne spune că Parchetul din România e condus politic, asta ne spune. Cum ții dosarul deschis? Numai la un ordin politic, nu? Adică e cineva interesat, nu e incompetență sau eu știu, dușmănie. Și dacă e așa rezultă că ar trebui să existe o răspundere a magistraților. Noi știm că odată cu noile legi ale justiției s-au scos și sancțiunile disciplinare pentru magistrații care nu țin seama de deciziile Curții Constituționale ale României. Deci ce ne spune doamna Kovesi? Că e nevoie de o lege a răspunderii magistraților în așa fel încât astfel de abuzuri să nu aibă loc?

Au mai fost și alte ziceri ale doamnei. A spus că nu a fost felicitată, că domnule, cum a  lucrat, bine, rău, trebuia felicitată. Păi dacă a lucrat bine trebuia felicitată, dacă ai lucrat rău, nu văd de ce ar trebui să te felicite lumea", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel