Bogdan Chirieac: Cel care va salva România, din nou, n-am niciun fel de îndoială, tot Mugur Isărescu va fi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bogdan Chirieac a comentat declarațiile făcute de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, le recomandă românilor panicaţi de creşterea preţurilor, a ratelor şi a inflaţiei să bea... ceai de tei. 

"(...) În trimestrul I din 2022, au fost mai multe canale, dar presiunile costurilor s-au transmis cel mai acut pe segmentul alimentelor procesate, preţurile energiei s-au transmis în cotaţiile produselor agroalimentare, dar şi pe un fundal de, să spunem, început de panică. De aceea nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză, e înţeles. Dar eu cred că autorităţile trebuie să transmită calm. Mai bem câte un ceai de tei. E un sfat bun, pentru că şi acest canal psiho-social, discuţiile care nu se mai termină cu inflaţia şi exagerările nu fac bine", a punctat, astăzi, guvernatorul BNR (citește mai mult AICI). 

Bogdan Chirieac: Cel care va salva România din nou va fi tot Mugur Isărescu

Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile guvernatorului BNR și a venit cu explicații privitoare la cauzele care au adâncit România în această criză economică:

„Cine citește cu atenție discursul guvernatorului BNR înțelege că situația nu e deloc roz. Nu stăm deloc bine. Mugur Isărescu are capacitatea, după atâția ani, să facă față oricărei crize. A făcut față și în 1999, a făcut față în 2008 și de nenumărate ori. Cel care va salva România, din nou, n-am niciun fel de îndoială, este tot Mugur Isărescu, nimeni altcineva.

Totuși, ce a spus înainte BNR, că văd că de asta nu prea se vorbește, este că Guvernul nu prea îl ajută (n.r. pe Mugur Isărescu). De ce nu-l ajută Guvernul? Fiindcă nu reduce cheltuielile bugetare, cheltuielile uriașe pe care le fac ministerele și agențiile, nu neapărat pentru salarii. Salariile lăsați-le cum sunt, că sunt oricum mâncate de inflație. Mă refer la deplasări în străinătate, anapoda, fără legătură, mașini, șoferi, zece oameni pe un loc, șamd. Pentru a funcționa, statul consumă enorm de mulți bani nejustificați.“, a spus analistul politic.

CITEȘTE ȘI    -    Iohannis, după ce Mugur Isărescu i-a îndemnat pe români să bea ceai de tei din cauza scumpirilor: Probabil că, la BNR, sunt mai mulți tei în parc și se bea mai mult

„Avem bani, dar nu are cine să-i acceseze“

„Nu vor să modifice asta, fiindcă e o coaliție largă, sunt mulți oameni pe ștatele de plată, iar Mugur Isărescu, în disperare de cauză, nu a spus că noi să bem un cea de tei, ci a spus: Ce să facem? O să bem un ceai de tei și o să trecem și prin asta! România se află într-o poziție privilegiată, fiindcă avem foarte mulți bani, dar problema este evidentă, nu are cine să-i acceseze.

Avem 4 miliarde și ceva de la PNRR și nu avem programe pentru ei, avem banii pentru infrastructură și cu siguranță Sorin Grindeanu nu va reuși să-i acceseze, că n-are cum, că n-a făcut nicăieri pe unde a fost. Nu știu ce e la Ministerul Dezvoltării...alți bani. În foarte multe zone din România nu se accesează banii aceia europeni cu care țara noastră ar trece liniștită prin criză“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Inflația a ajuns la 13,8%. Coșea: În viitoarele luni, populația nu va mai avea bani. Trebuie luate, acum, măsuri concrete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel