Data actualizării:
Data publicării:

Bogdan Chirieac, întrebări CHEIE pentru Marcel Ciolacu. Schimbări pe scena politică, dictate de criza din PNL?

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Politica
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac i-a adresat mai multe întrebări președintelui PSD, Marcel Ciolacu. 

Bogdan Chirieac, analist politic, și Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-au aflat în această seară în direct la România TV unde au discutat despre mișcările actuale pe scena politică, în contextul alegerilor din PNL, dar și despre scumpirile alarmante din ultima perioadă și Legea consumatorului vulnerabil, blocată în prezent în Parlament. 

”Domnul președinte Ludovic Orban a spus că dacă nu câștigă președinția PNL demisionează de la președinția Camerei Deputaților, așa a spus dânsul, oricum îl dă afară Cîțu. Veți încerca să impuneți ca președinte al Camerei Deputaților un membru al actualei opoziții? Poate beneficiind și de votul unora dintre liberalii nemulțumiți că pierde Ludovic Orban?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

”Nu am avut încă o discuție cu colegii mei, dar să așteptăm. Eu îmi aduc aminte că domnul Orban spunea că e normal ca cine câștigă alegerile să-și desemneze primul ministru. După o săptămână după ce Partidul Social Democrat a câștigat alegerile, domnul Orban a spus că nu mai e oportun. Deci nu prea mă iau după declarațiile politice nici ale domnului Cîțu, nici ale domnului Orban, nici ale domnului președinte Iohannis. Să încercăm să nu mai fim atenți la ce spun ei în spațiul public pentru că ei oricum mint. Vom ataca șefia Camerei sau a Senatului în momentul în care se va contura o altă majoritate parlamentară. Am anunțat foarte clar că nu vom face un Guvern cu Partidul Național Liberal”, a declarat Marcel Ciolacu. 

”Foarte important răspunsul”, a adăugat Bogdan Chirieac. 

Legea consumatorului vulnerabil

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat și despre scumpirile din ultima perioadă și despre Legea consumatorului vulnerabil. 

”Trăim o catastrofă economică în acest moment, coșul zilnic s-a scumpit în câteva luni cu 25%, liberalizarea prețului la energie duce la scumpiri de 100%, asistăm la unul dintre cele mai mari jafuri, probabil cel mai mare jaf din istoria României. Cei care plătesc suntem noi, cetățenii. Dânșii tot vorbesc despre Legea consumatorului vulnerabil. În actuala sa formulă vor să ajute doar persoanele care au 800 de lei maxim pe lună. PSD-ul este pregătit să voteze această lege sau se gândește la îmbunătățiri?”, l-a mai întrebat Bogdan Chirieac pe Marcel Ciolacu. 

”În primul și în primul rând, nu îi cred când vorbesc despre consumatorul vulnerabil. Au avut sesiune extraordinară la Camera Deputaților. Ar fi trebuit ca legea să o avem în vigoare la 1 septembrie. Au făcut sesiunea ca să-i prelungească ilegal mandatul doamnei de la TVR, cea cu vrăjitoarele de la Craiova. Astea sunt prioritățile domnului Cîțu și domnului Orban, să își pună oamenii în acele posturi. Normal ar fi fost să solicite o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru Legea consumatorului vulnerabil. Avem și amendamente la această lege, dar a ieșit domnul Cîțu și a spus că va discuta această problemă la 1 ianuarie”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel