NATO, conferinţă crucială. Bogdan Aurescu, alături de Jens Stoltenberg
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis, împreună cu Secretarul General NATO Jens Stoltenberg, Conferinţa anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis marţi, 10 noiembrie 2020, alături de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, Conferinţa anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă, desfăşurată în format online hibrid Bucureşti - Bruxelles.
Evenimentul este organizat de Ministerul român al Afacerilor Externe, în parteneriat cu Secretariatul Internaţional al NATO, şi vizează marcarea a 50 de ani de la intrarea în vigoare a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare, în perspectiva următoarei Conferinţe de Evaluare a Tratatului, din anul 2021.
Ce au declarat cei doi
În alocuţiunea sa, şeful diplomaţiei române a subliniat că organizarea de către România a acestui eveniment reflectă angajamentul puternic al ţării noastre în cadrul NATO, cât şi faţă de arhitectura internaţională actuală privind controlul armamentelor, dezarmarea şi neproliferarea. Totodată, făcând referire la ameninţările în creştere la adresa securităţii internaţionale, ministrul român a reiterat susţinerea României pentru un multilateralism eficient şi cooperare internaţională şi a pledat pentru progrese în toate aspectele legate de controlul armamentelor, dezarmării şi neproliferării nucleare, în vederea consolidării securităţii globale.
Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a mulţumit în mod deosebit ministrului afacerilor externe al României pentru co-organizarea şi găzduirea evenimentului, de către ţara noastră, în condiţii excepţionale. Mesajul principal al înaltului oficial NATO a fost axat pe necesitatea de a urmări cu maximă prioritate aspectele de control al armamentelor şi dezarmare, într-o manieră echilibrată, reciprocă şi verificabilă. "Într-un moment în care ameninţările la adresa securităţii noastre sunt mai complexe şi imprevizibile ca niciodată, avem nevoie de un factor de descurajare nuclear puternic combinat cu un control eficient al armamentelor, pentru a ne păstra pacea şi libertatea", a declarat Secretarul General al NATO în cadrul conferinţei găzduite de România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News