Bodog: Pacienţii din România nu beneficiază de aceleaşi tratamente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, joi, 19 octombrie, că pacienţii din România nu beneficiază de aceleaşi scheme terapeutice precum aceia din ţările UE mai dezvoltate.

"Nu beneficiem de aceleaşi tipuri de tratamente, de aceleaşi scheme terapeutice - să spunem - ca şi pacienţii din ţările UE care spunem noi că sunt mai dezvoltate. Nu beneficiem pentru că, pe de o parte, nu sunt înregistrate în România, nefiind atractive în România ca ţară pentru anumite produse; pe de altă parte, şi cele care sunt înregistrate pleacă la export paralel (...); pe de altă parte, infrastructura din sănătate e învechită, chiar dacă profesioniştii din domeniul sănătate sunt extrem de bine pregătiţi (...). Acest lucru nu compensează faptul că spitalele arată aşa cum sunt", a spus Bodog, la un dialog cu cetăţenii desfăşurat la Spitalul Universitar de Urgenţă.

El a menţionat că autorităţile vor folosi fonduri europene. "Cele trei spitale regionale, primele trei din cele opt spitale regionale, vor fi construite utilizând bani din fondurile europene. (...) Fondurile pentru screening. Ştim că e foarte greu să tratezi boli, costă foarte mulţi bani, cred că e mult mai bine dacă reuşim să prevenim sau dacă nu am reuşit să prevenim, să încercăm să diagnosticăm foarte precoce aceste boli şi acest lucru se face prin screening. Şi pentru screeningurile anunţate în programul de guvernare vom accesa fonduri europene. Multe din aceste programe de screening sunt deja deschise", a afirmat Bodog, citat de Agerpres.

[citeste si]

De asemenea, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a spus că reducerea decalajelor nu poate fi realizată fără finanţare.  

Evenimentul Health Forum – Finanțarea sistemului de sănătate 2018 a fost moderat de Alessandra Stoicescu, Directorul Executiv Intact Media Group, acesta bucurându-se şi de participarea Comisarului European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară Vytenis Andriukaitis, alături de cei mai importanți jucători și reprezentanți ai autorităților din domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel