Bodog, ministru al Sănătății: Vi se pare cunoscut scenariul? Ca la Revoluție, oameni buni!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Trei miniștri de forță ai Guvernului Orban: Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, Lucian Bode, ministrul Transporturilor și Ion Ștefan, ministrul dezvoltării
Trei miniștri de forță ai Guvernului Orban: Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, Lucian Bode, ministrul Transporturilor și Ion Ștefan, ministrul dezvoltării
Florian Bodog, fost ministrul Sănătății și vicelider al grupului PSD din Senatul României, a spus cum operează PNL-PDL în opinia sa.

”PNL-PD, să îi spunem pe nume, are trei moduri de operare, doar trei: divizarea, bălăcăreala și promovarea fricii !

Cine a fost atent la discursul public al ultimului deceniu, măcar de prin 2009, când jumătate din PNL-ul de astăzi era aliniat slugarnic în spatele cuplului Băsescu-Udrea (ba unii mari PNL-iști de azi dormeau cu poza lui Udrea sub pernă), a putut să vadă cu ușurință că și de la putere și din opoziție, PNL nu prea e în stare de mai mult de atât: să dezbine românii, să amenințe (mai nou cu moartea!) sau să jignească, câteodată pe acordurile marelui (sic!) bard și prim ministru, Sică Mandolină.

În guvernarea "marelui" PNL-ist Emil Boc, pe vremea crizei economice despre care spuneau că nu o să ne atingă (Vă sună cunoscut, oameni buni? Iohannis? Gripă ușoară?), au semănat zâzanie, divizare și ură în societate. Angajații la privat au fost întorși împotriva celor de la stat, de parcă privatul ar putea exista normal fără un stat funcțional, au aruncat persoanele active împotriva pensionarilor, de parcă pensionarii s-ar fi născut așa și nu ne-ar fi ținut inclusiv pe noi, la vremea lor, prin grădinițe și școli. Au făcut exact ce nu trebuia să facă în plină criză: au tăiat. Au tăiat salarii, au tăiat pensii, au tăiat alocații, au închis spitale. PNL-PD a adus disperare, sărăcie și ură. Atât.

Acum câțiva ani, după ce în 2016 românii au votat masiv pentru programul propus atunci de PSD, PNL a adoptat o nouă tactică: bălăcăreala. Și-au ridicat iar românii unii împotriva altora. Cei care nu erau buni pentru PNL însemnau românii care nu îi votaseră pe ei. Toți ceilalți erau împinși să plece din țară!!

Nefiind în stare să obțină votul românilor la urne, penaliștii au început să își ridice poalele în cap pe la Bruxelles, au început să lingă și mai abitir clanțele de la ambasadele, că poate Marilor Puteri li se va face milă de PNL și le vor da lor puterea.

Și au primit-o. Fără să fie votați de români, prin trădări în Parlament. Nu a trecut așa de mult timp de atunci, trebuie să ne amintim

Iar de opt luni, PNL se află la guvernare. Are nu doar președintele țării și serviciile de forță, are nu doar miniștri și secretari de stat și directori și rude prin ministere, are nu doar prefecți și directori de instituții și rude în toate județele... PNL are puterea. Și cum alege să o folosească ? Semănând iar frica și diviziunea în societate!



PNL-ului îi e frică în primul rând de propria incompetență și de lipsă de soluții. PNL nu vrea să guverneze pentru români. PNL guvernează strict pentru PNL. Românii văd asta! Și atunci își varsă frica peste cei care li se opun.

Într-o țară precum România, aflată pe primele locuri din UE la numărul de paturi de spital de urgență, sub 300 de pacienți care le ocupă devin pentru PNL sufocarea sistemului medical. Ni se vorbește despre cozi de ambulanțe care blochează spitalele. Vi se pare cunoscut scenariul? Ca la Revoluție, oameni buni!

Oamenii din sistemul medical lucrează mult și în condiții grele, fără manipulările,  minciunile, propaganda și incompetența PNL. Nu e nevoie de PNL ca să vină să le sădească în inimi, și așa obosite, deznădejdea și frica.

NU! Și cadrele medicale și românii și româncele au nevoie de speranță și au motive de speranță într-o Românie mai puternică decât PNL, într-o Românie mai încrezătoarea în ea însăși decât guvernul PNL. Avem motive de speranță pentru că suntem, ca nație, mai buni decât actuala guvernare, mai creativi, mai solidari, mai demni. Suntem mai români decât PNL”, a spus Florian Bodog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel