Bode: "Avem o alianță cu PSD, însă PNL nu este în postura de vagon. Nici măcar în primul vagon după locomotivă"
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Lucian Bode
Sursa foto: Facebook Lucian Bode
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a fost prezent alături de președintele liberal Nicolae Ciucă la evenimentul de lansare a candidaților din județul Maramureș. Bode a vorbit atât despre performanța din zonă cât și de alianța cu PSD de la nivel național. 

"De județul Maramureș mă leagă multe amintiri si proiecte pe care le-am demarat alături de echipa liberală de aici. Fie că mă refer la Autostrada Nordului, sau la drumurile expres Baia Mare - Satu Mare  sau Baia Mare – Jibou – Dej, la investițiile în Aeroportul Internațional Baia-Mare care se află în plină expansiune, toate sunt rezultatul viziunii guvernărilor liberale succesive, din anul 2020 încoace.

Prin infrastructura de transport se ridică economic un județ, o regiune, o țară. Iar în regiunea de nord-vest lucrurile au început să prindă avânt odată cu guvernările liberale
 
Ceea ce vreau să subliniez este faptul că este nevoie de viziune, de echipă, parteneriat local-central și expertiză pentru a produce schimbările dorite. Administrațiile liberale au această putere dovedită în multe județe și asta le-a propulsat în topul administrațiilor performante ale României," a spus Lucian Bode.

Administrațiile liberale de succes

"Aceste administrații de la Cluj, Bihor, Maramures, Sălaj, Alba, Sibiu, Suceava, Iași, Ilfov dau ora exactă în administrația publică din România. Sunt avangarda și așa va fi și după 9 iunie când lor li se vor alătura și alte județe care vor fi câștigate de liberali. Modelul liberal de dezvoltare este un brand cu care ne mândrim și care va fi multiplicat în cât mai multe județe cu votul românilor.

Dragi prieteni liberali maramureșeni, cu fiecare ocazie când revin în mijlocul dumneavoastră, constat cu plăcere cât de dedicată este echipa liberală de la Maramureș și cât de determinată este să ducă proiectul liberal pentru Maramureș la nivel următor. Mobilizarea și organizarea de care dați dovadă sunt reprezentative pentru o echipă liberală de succes.

Acum 4 ani ați pornit pe un drum al dezvoltării și al investițiilor ce a scos județul din conul de umbră în care intrase și care l-a readus în galeria administrațiilor liberale performante din Ardeal.

'Baia Mare și Maramureșul pe primul loc' nu este un simplu slogan, ci un obiectiv pe care vi l-ați asumat și pentru care trebuie să luptați cu toate forțele. 
Acum, a venit vremea să vă asumați și pasul următor. Pentru că povestea de succes începută acum 4 ani odată cu câștigarea președinției Consiliul Județean, de către Ionel Bogdan, trebuie să meargă mai departe, prin câștigarea de către liberali a primăriei Baia Mare," a mai spus Lucian Bode. 

Predarea ștafetei în Maramureș. Bolojan a plecat la Consiliul Județean

"Ați decis o predare de ștafeta la Consilul Județean către un alt tănăr, Gabriel Ștețco, președintele TNL Maramureș, cu care Ionel a făcut echipă în administrarea județului. Pe model Bihor, dar în sens invers, am putea spune, unde în urmă cu 4 ani domnul Bolojan a predat ștafeta la primărie lui Florin Birta, iar coordonarea și cooperarea dintre ei au accelerat dezvoltarea județului. Lucrurile bune se fac împreună, cu oameni dedicați si experimentați care trag în aceeași direcție și se completează reciproc. 
Ca într-o familie, iar familia liberală din Maramureș va împlini misiunea de a pune Maramureșul pe primul loc în preferințele electoratului și mai departe în clasamentul dezvoltării.

La Maramureș, echipa liberală a confirmat că poate să facă performanță în administrație, că liberalii se țin de cuvânt și că așteptările maramureșenilor nu au fost înșelate. Ați reușit ceva cu care nu multe administrații din România se pot lăuda, prin atragerea a peste 600 de milioane de euro în județ în contracte de finanțare și dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de peste 2 miliarde de euro. Sunt proiecte majore care se văd și care au avut un impact imediat și benefic asupra cetățenilor.
Realizările de până acum ale lui Ionel Bogdan și Gabriel Ștețco în administrația județeană vorbesc de la sine și sunt cele care au readus Maramureșul pe drumul dezvoltării. 

Dragă Ionel,Dragă Gabriel, dragi liberali, sunteți o echipă care s-a rodat deja și a arătat că se poate, iar acum venit si rândul municipiului Baia Mare să pornească pe același drum început de echipa liberală acum 4 ani. 

Ați făcut un schimb de roluri, dar vreau să înțelegeți că cetățenii au așteptări la fel de mari de la voi, iar miza acestor alegeri nu s-a schimbat. În 9 iunie aveți de dus la final o misiune politică și administrativă importantă, aceea de a obține victoria în alegeri atât la Consiliul Județean Maramureș, cât și la Primăria Baia Mare. Sunteți candidații cei mai potriviți pentru aceste roluri și beneficiați de întreaga susținere a PNL în acest demers. 

Sunt convins că în calitate de președinte al Consiliului Județean Gabriel Ștețco are viziunea și experiența administrativă de a duce mai departe proiectele deja începute și de a construi viziunea sa pe realizările administrației liberale din ultimii 4 ani. Nu va fi ușor, rezultatele nu vor apărea peste noapte, însă am mare încredere că vei lucra îndeaproape cu echipa liberală pentru a duce lucrurile în direcția potrivită. 

Am văzut lista de proiecte aflate în executie și în pregătire, lăsate la cheie de către Ionel Bogdan la CJ. Este impresionantă -șapte parcuri industriale în valoare de peste 100 de milioane de euro, primul campus profesional integrat pentru învâțământ dual din Regiunea de Nord-Vest la Baia Sprie, Cloud-ul Regional în parteneriat cu județele din regiunea Nord-Vest  care va crește calitatea si accesabilotatea serviciilor publice inclusiv pentru maramureșenii din diaspora. Și acestea sunt doar câteva, pentru că toate domeniile au fost acoperite cu investiții.Un plan pentru Maramureș pe cinste, de toată fala pentru acest județ.

Continuitatea în administrație este foarte importantă și necesară când lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună. 

La primăria Baia Mare trebuie să se încheie cât mai urgent o perioadă neagră din istoria administrativă a României, pentru că baimărenii nu mai au timp de experimente ratate. Trebuie recuperate multe decalaje față de restul administrațiilor din Ardeal. Din păcate, le vedem la tot pasul. Sunt decalaje ce au fost generate de un mod defectuos a face administrație, pe fugă, cu decizii pe fugă și care au culminat cu un primar pus pe fugă de brațul lung al legii.

Răbdarea baimărenilor a ajuns la final. Tocmai de aceea ne-am asumat o candidatură puternică la primăria Baia Mare pentru că e dreptul cetățenilor să trăiască într-un oraș cu adevărat european, demn de o reședință de județ. Sunt convins că Ionel Bogdan va avea tenacitatea să miște lucrurile din loc, să implementeze proiecte majore și să transforme orașul așa cum și-a propus și așa cum a făcut în fruntea Consiliului Județean," a mai precizat Lucian Bode. 

Alianța cu PSD-ul

Lucian Bode a vorbit și despre motivele pentru care PNL a decis să facă o alianță cu PSD-ul. 

"Intrăm în această campanie electorală cu multă speranță. Maramureșul poate deveni mai liberal decât este acum. Am dovedit că putem face lucrurile în alt mod. Avem toate atuurile să fim victorioși atât la primărie, cât la președinția Consiliului Județean și să câștigăm majoritatea primăriilor și consiliilor locale din județ. Viziunea noastră de dezvoltare este una axată pe investiții, pe administrație responsabilă și pe măsuri care să ușureze viața întregii comunități. 

Însă pe 9 iunie misiunea noastră electorală este ceva mai complexă. Sunt adeptul lucrurilor spuse direct și asta o să fac și acum. Avem o alianță cu PSD, însă PNL nu este în postura de vagon. Nici măcar în primul vagon după locomotivă. Am construit această alianță cu PSD, astfel încât la alegerile europarlamentare din 9 iunie să îi ținem departe pe extremiștii care bat la porțile Europei și care vor să distrugă proiectul european. 

Avem obligația să trimitem la Bruxelles o echipa care să respecte valorile UE și să apere interesele României, să nu ne trezim că trimitem acolo oameni cu misiune primită în plic de la Kremlin, care 'plimbă ursul prin România'.

Nu am niciun dubiu că la Maramureș cetățenii vor alege rațional și vor alege performanța dată de administrațiile liberale. Știu ce puteți, vă cunosc, știu că sunteți oameni serioși și contez pe un scor politic cât mai mare din partea dumneavoastră. Mult succes Ionel Bogdan, mult succes Gabriel Ștețco și întregii echipe liberale de la Maramureș!" a încheiat Lucian Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel