Boc: Sunt în pragul unei noi asumări, nu al unei demisii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
emil boc
emil boc

Premierul Emil Boc a declarat marţi seară, într-un interviu acordat Realitatea TV, că este în pragul unei noi asumări, nu al unei demisii.

„Eu am venit să dau raspunsuri la problemele cu care se confruntă românii .Sunt în pragul unei noi asumări, nu al unei demisii. Spre deosebire de mandatul unui primar, care este fix, mandatul premierului este teoretic de 4 ani. Poate înceta şi în aceşti patru ani. Un guvern există atât timp cât are o majoritate în Parlament. Sunt de partea bună a lucrurilor, ceea ce fac e pentru interesul oamenilor. Am convingerea că reformele au fost pentru ţară. Eu cred că PDL şi coaliţia vor câştiga următoarele alegeri. Mă simt ca un om care a luat cele mai multe măsuri anticriză. În cadrul opţiunilor, a fost avut în vedere şi un premier independent. E dreptul constituţional al preşedintelui. Preşedintele nu mi-a cerut în ultimele luni să plec”. Acestea sunt declarațiile făcute de Emil Boc.

Despre salariile profesorilor, premierul a declarat că „statul român va respecta orice sentinţă judecătorească. Aceşti bani se vor recupera eşalonat din 2012, 2013, 2014. Prin Legea Bugetului 2012 se va stabili cum se plătesc aceşti bani. România nu are 500 de milioane de euro să suporte majorarea salariilor profesorilor. Nu sunt resurse pentru salarii din 2008. A majora salariile profesorilor cu 50% astăzi, ar însemna să ieşim din toate acordurile cu UE. Periclităm pentru 2012 recuperarea veniturilor tăiate ale bugetarilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel