Boc, sfâșiat între baronii PDL și voievodate
Parlamentarii PDL l-au atacat pe Boc. La baioneta. Ignorandu-l pe Presedintele Traian Basescu. Ignorand faptul ca premierul nu este decat umbra sefului statului. Varf de lance au fost, cum era de asteptat, Blaga si Berceanu. Videanu ramane in banca de rezerve. Probabil, din lasitate. Pretextul este inconsistenta politicii PDL. Faptul ca ar fi pierdut startul electoral. In fond, batalia e pentru putere. Iar din cealalta directie, presiunea asupra lui Boc este la fel de infernala. Ea vine dinspre Cotroceni si are drept obiectiv declarat impartirea tarii in voievodate iar scopul ascuns este o formula care poate facilita ramanerea la putere a regimului Basescu si conducerea discretionara a Romaniei.
Atacurile lui Blaga si Berceanu sunt, in esenta lor, logice. Si de bun simt. Cei doi fosti corifei ai partidului au constatat, pe buna dreptate, faptul ca PDL a pierdut startul. In fata acestui partid, care nu mai dispune in mod real decat de 20 la suta din electorat si de mai multi aliati nesiguri, sta o coalitie puternica al carei electorat depaseste 50 la suta. Si este vorba doar de doua partide, PSD si PNL, care, juridic, s-au unit sub forma USL. In jurul lor se vor strange alte formatiuni cum deja s-a intamplat cu Partidul Conservator. Treptat, USL pune pe masa un intreg program de guvernare, care, fireste, urmeaza sa fie adaptat in functie de conjuncturile economice, financiare si politice externe, extrem de dinamice. Ce mai remarca Blaga si Berceanu? Ca, in continuare, credibilitatea PDL se degradeaza in ritm galopant, Guvernul nereusind sa recastige ceva din credibilitatea pierduta.
Este de presupus ca cei doi lideri PDL, politicieni dintre cei mai experimentati ai acestui partid si dispunand de uriase resurse umane si materiale, acumulate in trecut si conservate cine stie cum, vor trece de la vorbe la fapte. Ei nu sunt decat rasculatii PDL care dau tonul. In jurul lor se vor alinia altii. Pe Emil Boc, in calitate de presedinte PDL, il asteapta vremuri grele. Carora nu se stie cum le va face fata, in conditiile in care guvernarea nu mai e cea fost odata.
In calitate de prim-ministru al unui guvern, care trebuie sa propuna masuri de natura legislativa si care trebuie sa continue acea pseudo-reforma imaginata la Palatul Cotroceni, Emil Boc se vede constrans de una dintre cele mai dificile sarcini pe care le-a primit vreodata de la Presedintele Traian Basescu. Si anume, cea de a crea o noua structura administrativ teritoriala prin constructia faimoaselor voievodate. Asta pana la alegeri. Dar cand sunt alegerile? Noua recesiune da peste cap planurile Cotroceniului. Din aceasta perspectiva, tot mai multe voci ale puterii se pronunta nu pentru amanare si comasare, ci pentru alegeri la termen. Cat mai repede, pana nu ii loveste viitura.
Citește mai multe pe Corect News
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News