Boc plus Udrea vs. Blaga:scor final 17 la 8
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
conducere-pdl
conducere-pdl

Cum se împart funcțiile la vârful PDL, după Convenția din 14-15 mai? Tabăra lui Vasile Blaga a luat, până la urmă, jumătate din posturile pe care le-au obținut, împreună, echipele lui Emil Boc și Elena Udrea. Scorul final este de 17 la 8.Câteva persoane fără o afiliere directă la jocurile de putere din partid au reușit, totuși, să ajungă în funcții de conducere. Adriean Videanu a reușit să plaseze un singur om la vârful partidului.

[caption id="attachment_64747" align="aligncenter" width="640" caption="Foto: Diana Stoica"][/caption] Din cele șase funcții de secretar executiv, una a fost ocupată de Ion Ariton, ministru în guvernul Boc,  sprijinit la Convenție de Adriean Videanu, care i-a și cedat postul de la minister. Wiliam Brânză este cunoscut ca un apropiat al Elenei Udrea. Cristian Rădulescu a făcut parte din echipa lui Vasile Blaga.  Mihaela Şandru a ajuns secretar executiv fără să fie cunoscută drept simpatizantă a uneia dintre tabere, iar Alin Popoviciu şi Gheorghe Albu sunt oamenii lui Blaga.

Lucian Bode și Gabriel Berca au votat cu Emil Boc, iar Ştefan Pirpiliu, apropiat de Elena Udrea, prin activitatea sa din Consiliul General al Capitalei, au devenit secretari generali adjuncţi.

Cu cine au jucat noii vicepreședinți ai PDL?

Elena Udrea a mers pe mâna lui Emil Boc și evident, face parte din echipa...Udrea, la fel cum Toader Paleologu candidează din partea lui însuși. Sever Voinescu a votat cu  Boc, ca și ministrul Anca Boagiu. George Scripcaru, alt vice, este din tabăra Blaga.  Romeo Raicu a acționat discret, dar  Mircea Hava s-a afirmat ca un sprijinător al lui Blaga. Traian Igaş este un apropiat al Elenei Udrea, iar Gheorghe Ştefan la fel, dacă nu-l considerăm doar un votant al lui Boc. Dorin Florea a mers pe mâna lui Vasile Blaga, iar Mihai Stănişoară și Monica Macovei, cu Boc. Mihaela Popa, se spune că a votat cu Blaga, iar Florin Popescu și Victor Tarhon sunt în echipa Udrea Boc.

Ioan Oltean a fost un vocal susținător al lui Boc, ajungând secretar general, iar Roberta Anastase, fiindcă nu a putut vota cu Băsescu s-a mulțumit cu premierul Boc, ca și Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur e un susținător al lui Boc, dar și un apropiat al Elenei Udrea, iar Sorin Frunzăverde l-a sprijinit pe Blaga, toți fiind aleși în funcția de prim-vicepreședinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel