Boc, mai tranșant ca niciodată. Replică ACIDĂ pentru Orban, în războiul pentru șefia PNL: Cel mai mare reproș!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Emil Boc, replică pentru Ludovic Orban
Emil Boc, replică pentru Ludovic Orban
Emil Boc a făcut o declarație foarte tăioasă pentru Ludovic Orban.

Emil Boc îi cere lui Ludovic Orban să pună capăt politicii pe care o duce acum în PNL, politică pe care o consideră distrugătoare pentru liberali, pentru că, după cum avertizează el: ”Suntem pe cale să ajungem la un nivel de la care aproape că va fi imposibil pentru oricine va câștiga președinția PNL să recupereze și să câștige alegerile din 2024. Am fost președinte de partid și candidat pentru președinția partidului în timp ce eram premier. Niciodată nu a coborât nivelul dezbaterii și atacurilor din partid la nivelul celor de astăzi din PNL”. 

”Rafală de atacuri. Își pun mâna-n cap”

”Ce se întâmplă astăzi în PNL e departe de orice competiție loială și corectă între colegi. Dl. președinte Orban, dacă mai ține la acest partid, să înțeleagă că fiecare rafala zilnică de atacuri nu e la adresa lui Boc sau a lui Cîțu, ci la adresa fundamentelor acestui partid, acestor membri extrem de atenți la ce se întâmplă și își pun mâna în cap văzând atâtea lucruri. Sper ca mesajul meu să fie un apel în ceasul al 12-lea. Să ne concentrăm pe ce suntem noi buni, pe ce oferim românilor, nu pe atacuri care lasă urme adânci în PNL.” a mai spus Emil Boc. 

Orban îi amintește lui Boc că a prăbușit PDL

”M-aș feri, în locului domnului Boc, să dau lecții politice despre managementul partidului și să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost președintele PDL și premier, care a luat partidul după alegerile prezidențiale din 2009, la 40 - 41%, și, din câte-mi aduc aminte, în 2012, scorul PDL într-o alianță, ARD, a fost în jur de 18% ca reprezentare parlamentară, așa că-n materie de învățăminte și de experiențe de leadership politic caut întotdeauna să învăț de la cei care chiar au avut rezultate, în exercitarea mandatului de președinte.” i-a transmis, anterior, Ludovic Orban lui Emil Boc. 

Vezi aici mai mult: Orban, atac frontal la Boc: M-aș feri, în locul lui, să dau lecții

Emil Boc i-a dat o replică lui Ludovic Orban, în acest sens, că a preluat președinția PDL în 2005, de la 16%, cât avea PD în alianța D.A., iar în 2008, după parteneriatul cu Traian Băsescu, PDL a avut cu trei mandate peste PSD. ”Cu tot respectul pentru dl. Orban, dar, în calitate de președinte de partid, eu n-am pierdut cum a pierdut domnia sa în 2020 în fața PSD, eu am câștigat această competiție politică. În 2012, eram președinte de partid, veneam după o criză economică globală, combinată cu o criză financiară, iar eu nu m-am ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, ci m-am dus pe câmpul de bătălie, ca președinte de partid. Dl. președinte Orban s-a ascuns în spatele geamului din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei, ci să i-o dea unui alt partid, iar PNL a ieșit pe locul trei. (...) Nu-mi amintesc ca dl. Orban să fi câștigat vreo competiție directă, domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, așa încât e greu să dai lecții din asemenea ipostaze” a mai declarat Emil Boc, la Digi24.

El a mai amintit că ”doare în PNL” când un președinte de partid dă trei portofolii (Fonduri UE, Dezvoltare și Transporturi) pentru a-și negocia poziția de președinte al Camerei Deputaților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel