Urmărește emisiunea live
Boc, despre acuzațiile lui Ponta: Își acoperă propria incompetenţă
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Fostul premier Emil Boc respinge acuzațiile prim-ministrului Victor Ponta, privind faptul că el ar fi aprobat liberalizarea preţului la gaze, susținând că actualul Executiv încearcă prin această dezinformare să îşi acopere propria incompetenţă de a negocia cu FMI şi CE.

"Este o mare dezinformare şi o încercare a Guvernului de a-şi acoperi propria incompetenţă în a negocia cu FMI şi CE. Da, liberalizarea preţurilor la gaze este obligaţia României pe care am început-o ca negociere, de a discuta în ce condiţii să se facă. Din toate scrisorile de intenţie cu FMI, de la prima până la ultima, rezultă că negocierile au evoluat şi s-au schimbat condiţiile. Noi am pus acolo câteva condiţii privind liberalizarea preţurilor, una fiind legată de devansarea calendarului de mărire a redevenţelor la petrol şi gaze naturale, pe care să le accepte Petrom. În acele condiţii puteam discuta de un calendar mai accentuat, dar în condiţiile în care nu a fost acceptată devansarea calendarului de majorare a redevenţelor de la începutul anului 2012, noi am spus clar că nu putem accepta calendarul propus de ei şi am mers pe calendarul 2020 pentru persoane fizice, respectiv 2018 pentru firme", a răspuns, miercuri, Emil Boc, într-o conferință de presă, întrebat fiind cum comentează declaraţiile actualului prim-ministru, legat de liberalizarea prețului la gaze.

"Şi nu am încheiat în februarie, calendarul nu l-am semnat, ci l-a semnat Guvernul Ponta undeva în luna mai, probabil, fără să negocieze la sânge cu FMI", a adăugat fostul premier, citează Mediafax.

Boc: Monitorul Oficial, dovadă că nu eu am semnat

Susținând că în Monitorul Oficial se vede clar cine a semnat calendarul de liberalizare a preţului la gaze.

"Eu am spus din primul moment despre această bombă cu efect întârziat a incapacităţii guvernului de a negocia calendarul liberalizării preţului la gaze. Noi nu am semnat pur şi simplu pentru că nu ne-am înţeles. Şi Guvernul Ponta putea să facă acelaşi lucru sau să găsească alte soluţii", a subliniat Emil Boc.

Ponta: Îl critic pe Boc pentru că minte

În ședința de Guvern, de miercuri, premierul Victor Ponta a declarat că nu îl critică pe Boc pentru că a aprobat liberalizarea preţului la energie, ci pentru că acum "minte" şi spune că nu el a aprobat.

"Înţeleg foarte bine îngrijorarea angajaţilor, mai puţin a patronilor de la fabricile afectate de creşteri de preţuri la energie. În ceea ce priveşte preţul la energie, suntem pe penultimul loc în Europa - avem preţuri mici. Doar Bulgaria are preţuri mai mici ca noi. La gaze avem cel mai mic preţ din UE. Aici erau nişte măsuri de liberalizare pe care Guvernul Boc a trebuit să le ia. Eu nu-l critic pe domnul Boc pentru că a aprobat liberalizarea preţului la energie, îl critic că acum minte că zice că nu le-a aprobat el. Dar, mă rog, este mai puţin important, însă asta-i realitatea. Suntem în Uniunea Europeană, avem nişte reguli de îndeplinit şi Guvernul Boc a făcut ce trebuia să facă, a aprobat calendarul de liberalizare", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel