BOBOTEAZA la Cluj-Napoca. Moment special la care au asistat 3.000 de creștini - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un moment aparte a avut loc astăzi, 6 ianuarie 2021, în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj cu ocazia marii sărbători a Bobotezei.

Înainte de distribuirea aghiasmei mari, câțiva copii, cu ajutorul preoților, au dat drumul în văzduh unor porumbei albi, sub privirile a peste 3.000 de creștini care au participat la slujba oficiată în fața Catedralei, din Piaţa Avram Iancu. Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului a distribuit aproximativ 15.000 de sticle din plastic cu Aghiasma Mare.

Semnificația porumbelului alb

La Botezul Domnului Iisus Hristos în apele râului Iordan, Duhul lui Dumnezeu S-a arătat sub formă de porumbel: „Şi a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-se din cer ca un porumbel şi a rămas peste El” (Ioan 1, 32). Puritatea porumbelului este un simbol al purităţii Sfântului Duh. Totodată porumbelul alb este un mesager al păcii. 

Mesajul ÎPS Andreicuț de Bobotează

"Şirul sărbătorilor frumoase de iarnă se încheie cu Boboteaza, cu această slujbă solemnă. (...) Harul Duhului Sfânt s-a coborât şi aici, în mijlocul Clujului, peste apă şi peste noi. Fără să adăugăm multe cuvinte, rezum într-o frază ce am spus la predică: la Bobotează ni se descoperă Sfânta Treime", a declarat mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ.

În ajunul şi în ziua de Bobotează, în toate bisericile ortodoxe, la rugăciunile arhiereilor şi preoţilor se sfinţeşte Agheasma Mare. Creştinii ortodocşi pot lua pe nemâncate din Agheasma Mare în perioada 5 ianuarie - 14 ianuarie şi la recomandarea duhovnicului.

VEZI ȘI ÎPS Teodosie: Darurile de Bobotează aduc puteri vindecătoare. Nu se infectează nimeni, e har și putere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel