Boala misterioasă din India face tot mai multe victime. Ce s-a descoperit în sângele pacienților
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cel puțin o persoană a murit, iar alte câteva sute de oameni sunt internați în spital după ce în India a apărut o boală misterioasă despre care specialiștii nu au date. O echipă de experți medicali face cercetări.

India a convocat o echipă de experți medicali în sudul statului Andhra Pradesh, după ce o boală misterioasă a afectat mai mulți oameni. Cel puțin o persoană a murit, iar alte câteva sute sunt internate în spital. Un reprezentant al partidului de guvernământ Bharatiya Janata a declarat că analizele preliminare de sânge au relevat cantități mari de plumb și nichel, relatează BBC.

Pacienții au prezentat o gamă largă de simptome, de la greață la crize și leșin, au spus medicii. Acest lucru se întâmplă în timp ce India luptă acum împotriva creșterii numărului de cazuri COVID. Totuși, nu COVID-19 este cauza internărilor din acest weekend. Ministrul Sănătății, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că toți pacienții au dat rezultate negative la coronavirus. Srinivas a spus că probele de sânge ale pacienților nu au dezvăluit nicio dovadă a unei infecții virale. Ipoteza contaminării apei sau aerului a fost deja exclusă de experți. Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost depistate la Eluru. 

OMS va interveni

Oficialii au declarat că până acum au fost internate 500 de persoane, 300 dintre ele fiind între timp externate. 19 oameni se află în stare gravă și au fost transferate la spitale mai mari, pentru investigații amănunțite.Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt așteptați să sosească în Eluru pentru investigații suplimentare.

VEZI ȘI: O nouă boală MISTERIOASĂ în India. Cel puţin o persoană a murit, iar alte câteva sute au fost spitalizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel