Boala Marburg, asemănătoarei Ebolei, a ajuns în Ghana
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Ghana a confirmat două cazuri ale virusului Marburg, o maladie letală. 

Ghana a confirmat primele două cazuri de virusul mortal Marburg, o boală foarte infecțioasă din aceeași familie cu virusul care provoacă Ebola. Se spune că ambii pacienți au murit recent în spitalul din regiunea Ashanti de sud. Probele lor au revenit pozitive la începutul acestei luni și au fost acum verificate de un laborator din Senegal.

Oficialii din domeniul sănătății din națiunea vest-africană spun că 98 de persoane sunt acum în carantină, fiind cazuri de contact suspectate. Nu există încă un tratament pentru Marburg, dar medicii spun că ingerarea unei cantități mari de apă și tratarea simptomelor specifice îmbunătățesc șansele de supraviețuire ale pacientului, scrie BBC

Virusul se transmite oamenilor de la liliecii de fructe și se răspândește între oameni prin transmiterea fluidelor corporale. Este o boală severă, adesea fatală, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături cu sânge și sângerare.

Oficialii avertizează oamenii să stea departe de peșteri și să gătească temeinic toate produsele din carne înainte de a le consuma.

Boala a fost anunțată inițial în Tanzania

Tanzania investighează o boală necunoscută în sudul țării, care a ucis trei persoane, scrie BBC. În total, 13 cazuri au fost raportate în regiunea Lindi, pacienții având simptome similare cu Ebola sau Marburg.

Aceștia au avut febră, dureri de cap severe, oboseală și sângerare, în special din nas. Totuși, Ministerul Sănătății spune că rezultatele testelor preliminare de laborator exclud virusurile Ebola și Marburg în aceste cazuri.

Urmărirea contactelor era în curs de desfășurare și cinci persoane se aflau în prezent în izolare, potrivit autorităților. Dr. Aifelo Sichalwe, ofițerul medical șef le-a cerut tanzanienilor să rămână calmi pe măsură ce investigațiile continuă. În continuare, el i-a îndemnat pe toți cei care prezintă simptome similare să solicite imediat asistență medicală. Citește AICI mai multe. 

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Este vorba de un bărbat de 40 de ani din București. Starea lui de sănătate este bună iar în prezent se află internat. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. 

Până în acest moment, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 16 pacienți.

Adrian Marinescu: Cei care s-au născut după 1979 au probabilitatea cea mai mare să nu fie vaccinați și să fie vulnerabili de a se infecta

Amintim că medicul Adrian Marinescu a vorbit despre simptomele care ar trebui să dea de gândit.

„În primul rând, ar trebui să le spunem oamenilor că nu trebuie să fie îngrijorați. Virusul despre care vorbim și care dă variola maimuței se transmite cu mare dificultate de la om la un”, a spus medicul Adrian Marinescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3. „Legat de simptomatologie, în primele zile înainte de a avea erupția, vorbim de febră, durere în gât, dureri musculare, articulare și de ganglioni inflamați. Deci este greu să ne dăm seama în acele zile. Riscul mai mare de a transmite este în momentul în care apare erupția. Este adevărat că te poți gândi și la vărsat de vânt, dar, dacă ai un ochi avizat, este clar că poți pune diagnosticul destul de ușor.  În concluzie, cred că, în aceste zile, chiar dacă sunt cazuri absolut izolate, ar trebui să fim atenți în raport cu persoanele care au simptomatologie, mai ales dacă există și o erupție”, a explicat Adrian Marinescu. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel