Data publicării:
"Boala femeilor neiubite", articol incredibil despre endometrioză
Un articol publicat pe site-ul Unica a stârnit reacții pe un grup de Facebook destinat femeilor care suferă de endometrioză.
"CE ESTE BOALA FEMEILOR NEIUBITE ȘI CUM O RECUNOȘTI", este titlul unui articol publicat pe Unica.ro inspirat din VibrațiaVindecării.ro care le-a nemulțumit pe femeile care sunt afectate de această boală cruntă.
"Ce titlu senzațional... dar acesștia sunt jurnaliștii la noi... păcat că nu precizează ca una din zece femei este "neiubită" ca să vadă și ei cât de absurd este titlul", "Și pe mine m-a iritat titlul. E o mare diferență între ce transmit articolele. Și explicația halucinantă despre cum ajung femeile neiubite. Ca o consecință a bolii, nu o posibilă cauza psiho-somatică a ei", "Celora care dau înainte cu "neiubirea" le-aș pune temporar ceva în abdomen care să îi jeneze non-stop să vadă cât de calmi și binedispuși sunt. Orice leziune în abdomen îți pune sistemul nervos într-o alertă maximă și asta nu are nici o legatură cu faptul că ești iubită sau nu; sunt femei cu soți extraordinari, care le înțeleg și care au și copii și tot nu sunt fericite pentru că nu se pot implica în viața de familie... E adevărat că trebuie să lucrezi și la nivel psihic ca să poți merge mai departe cu boala (așa cum se întâmplă la persoanele cu un organ amputat - de exemplu - ca să poată să-și accepte corpul așa cum e și să poarte o proteză eventual), dar boala nu există din cauza psihicului...", "Ar trebui să revizuiți titlul; sunt și femei cu familii bineîntemeiate și soți înțelegători care nu sunt fericite pentru că nu se pot implica în viața de familie; apreciem faptul că mediatizați boala aceasta, dar încercați să lăsați titlurile senzaționale la o parte care pot să ducă la o înțelegere greșită a bolii și o stigmatizare inutilă a femeilor bolnave" au fost câteva dintre mesajele transmise de femeile cu endometrioză.
Endometrioza este o boală mai puţin cunoscută, care provoacă dureri puternice şi duce la infertilitate şi chiar la scoaterea femeii din câmpul muncii. La momentul actual, 480.000 de românce suferă de endometrioză.
Endometrioza constă în dezvoltarea endometrului, a mucoasei care tapetează pereţii interni ai uterului, în cu totul altă parte decât la locul potrivit. De exemplu, la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, vezica urinara, intestin; uneori poate ajunge până la plămâni, măduva spinării, şi chiar la creier.
VEZI ȘI: ENDOMETRIOZĂ, interviu cu președinta EndoFrance. Sfat pentru femeile din România
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News