BNR şi Universitatea de Vest din Timişoara, seminarii dedicate reprezentanţilor mediului academic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Banca Naţională a României în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara organizează, în perioada 22 octombrie - 13 noiembrie 2019, în cadrul proiectului 'Academica BNR', o serie de opt seminarii dedicate reprezentanţilor mediului academic care activează în domenii economice şi non-economice, conform unui comunicat al băncii. 

Printr-un dialog direct între specialiştii BNR şi participanţi - doctoranzi şi cadre didactice din universitate - vor fi abordate subiecte de natură economică şi financiară, clarificări conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum şi corelarea programelor sistemului universitar economic şi non-economic cu cerinţele actuale de pe piaţa muncii.

Dezbaterile se vor concentra de asemenea pe teme referitoare la rolul şi funcţiile băncii centrale, operaţiuni de piaţă, politici macroprudenţiale, stabilitate financiară, trecerea la moneda euro, rezoluţie bancară, resursele umane ale băncilor centrale, sisteme de plăţi, comunicare.

Seminariile destinate mediului academic non-economic se vor desfăşura la sediul Sucursalei Regionale Timiş a BNR. Lucrările seminariilor adresate mediului academic cu profil economic se vor desfăşura la sediul Universităţii de Vest din Timişoara, la Facultatea de economie şi de administrare a afacerilor, potrivit Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel