BNR: Monedă de argint, în scop numismatic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
BNR
BNR

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 19 martie 2012, o monedă din argint dedicată Centenarului primei legi moderne a paşapoartelor româneşti.

Aversul prezintă valoarea nominală „10 LEI“ suprapusă peste imaginea paşaportului actual; o reprezentare stilizată a ornamentelor din pagina de paşaport, în care sunt integrate stema şi numele ţării; în partea superioară, anul de emisiune „2012“.

Reversul redă în prim plan portretul regelui Carol I suprapus peste imaginea paşaportului emis în timpul domniei sale şi inscripţiile „PRIMA LEGE MODERNA A PASAPOARTELOR“ şi „CAROL I“; în plan secund, un fragment din textul „Legii asupra paspoartelor“, anul emiterii acesteia „1912“ şi inscripţia „100 ANI“.

Moneda de argint are un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g, iar tirajul emisiunii este de 500 de bucăți, prețul de vânzare (exclusiv TVA) este de 345 lei/buc.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Monedele din argint dedicate centenarului primei legi moderne a paşapoartelor româneşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel