Blue Monday. 15 ianuarie, cea mai deprimantă zi din 2018
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Zodii care nu fac faţă stresului
Zodii care nu fac faţă stresului
A treia zi de luni din an este considerată cea mai deprimantă zi.  În 2018, Blue Monday ( Lunea tristă)  este pe 15 ianuarie.

Dacă anul trecut cea mai deprimantă zi a fost stabiltă pentru data de 16 ianuarie, anul acesta Blue Monday pică pe 15 ianuarie.

Din anul 2005, s-a instituit în Occident Blue Monday. Sunt luate în calcul mai multe elemente, precum condițiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut după Crăciun, numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an și nivelul scăzut de motivație. 

De asemenea, este momentul în care sunt plătite facturile la utilităţi, datoriile de după sărbătorile de iarnă.

Nivelul motivaţional este scăzut în această perioadă. În plus, în ianuarie, oamenii se resimt după consumul abuziv de alimente din luna decembrie.   

Așadar, îndepărtarea de perioada sărbătorilor, datoriile acumulate și vremea mohorâtă sunt factorii principali care conduc la depresie și, implicit, la cea mai deprimantă zi.

[citeste si]

Cu privire la depresie, aceasta este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbați. Într-un studiu la care au participat adolescenți și adulţi deprimaţi, cercetătorii au descoperit că, la stimulii negativi, bărbaţii răspund diferit faţă de femei. Constatările ar putea duce la tratamente pentru depresie care să recunoască diferenţa de reacţie între creierul bărbaţilor şi femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel