Blocajul de la Plaja Caelia, a lui Alin Bucur, politic, spune chiar primarul Chițac: Autorizația, perfect legală. Din păcate s-a suprapus cu campania electorală
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Plaja Caelia, a lui Alin Bucur, blocată de autorități
Plaja Caelia, a lui Alin Bucur, blocată de autorități
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a explicat cum investitorii în litoralul românesc sunt descurajați chiar de către instituțiile statului.

Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, a fost invitatul lui Bogdan Chirieac, joi, 18 iulie 2024. Acesta a explicat cum investitorii în litoralul românesc sunt descurajați chiar de către instituțiile statului. Potrivit primarului din Constanța, în funcție de interesele candidaților la funcțiile publice, afinitatea politică sau alte criterii, investitorii sunt sabotați. Diverși actori publici apelează la instituții pentru reclamații sau plângeri, iar cele din urmă își pasează decizia și responsabilitățile între ele. 

Astfel, procesul de construire și de dezvoltare rămâne împotmolit în birocrație.

Explicația lui Vergil Chițac

Vergil Chițac: "Cum să facem noi ca această destinație turistică, Mamaia, și Constanța, că eu le leg pe amândouă, să devină atractivă și în extrasezon, în afara sezonului estival? Câteva idei sunt. De la, mă rog, modelul București-Therme, dar nu e treaba primăriei să se amestece. Aici trebuie să încurajăm investiții private în zona aceasta, până la, și sigur o să mai discutăm de asta, privați care să facă investiții de cinste".  

Bogdan Chirieac: "Aveți un investitor pe o plajă din Mamaia care a investit câteva milioane și instituțiile statului i-au pus 1000 de bețe în roate. Care mai de care au venit cu absurdități. Știu că primăria Constanța l-a sprijinit, și îl sprijină în continuare. Totuși, ce ne facem cu Inspecția de Stat în Construcții, cu Apele Române etc"?

CITEȘTE ȘI: Regretă că a investit în România! Alin Bucur, care a dezvoltat Plaja Caelia din Mamaia: Cu siguranță afară eram respectat și ajutat - VIDEO

Vergil Chițac: "În afară de ei, și nu știu dacă trebuie să spun treaba asta, dar o spun, eu sunt primul care vrea să se facă investiția în Constanța, Mamaia. Evident, legal, nu discutăm altcumva". 

Bogdan Chirieac: "Are omul autorizații. I-au făcut campanie de presă negativă".

Vergil Chițac: "Autorizația a fost perfect legală. Din păcate s-a suprapus cu campania electorală și unii competitori de-ai mei din cursa electorală au considerat că este o temă de exploatat pentru a câștiga voturi. Pun la îndoială o investiție care nu este a mea. Este a Constanței, a constănțenilor, și bineînțeles a investitorului privat. Suntem într-o economie de piață. Omul acela trebuie să câștige bani. Să-și recupereze investiția. Eu vă spun un lucru. Noi am dat o autorizație perfect legală. A intervenit, mă rog, știți de cine este vorba".

Bogdan Chirieac: "Da, da. Domnul Alin Bucur a fost la noi la interviu de nenumărate ori". 

Vergil Chițac: "A făcut reclamații candidatul USR peste tot. Cei de la Apele Române cred că au intrat așa într-o vrie și au cerut la Ministerul Mediului controale peste controale. Lucrurile au ajuns până la Inspectoratul de Stat în Construcții. Acum suntem puțin blocați, pentru că omul pe bună dreptate a mers în instanță și a cerut să se anuleze un control efectuat Inspectoratul de Stat în Construcții, care în opinia domniei sale nu reflectă realitatea. Suntem, repet, blocați. Stăm într-o expectativă și așteptăm să se pronunțe instanțele. Mie nu mi se pare corectă abordarea. Tot pasăm treaba, iar în administrația asta publică de când sunt eu văd chestia asta. Tot o pasăm așa prin instanțe. Nu ne asumăm. Hai să conducă instanțele România dacă în instanțe se rezolvă toate problemele". 

Bogdan Chirieac: "E o modă. Ați pus punctul pe 'i'. E o modă în administrație acum. Funcționarul nu ia nicio decizie pentru că pentru orice te duci în instanță. Tot ce dă instanța se ia nemestecat. Chiar dacă decizia instanței poate însemna costuri mari pentru stat. E de la instanță. Nu am eu răspundere".

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel