Blinken a cântat la chitară într-un bar din Kiev / Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Șeful diplomaţiei americane Antony Blinken, cunoscut ca un amator de chitară şi rock, a cântat marţi seara, într-un bar din Kiev, 'Rockin' in The Free World', de Neil Young, în semn de omagiu adus luptei Ucrainei în faţa invaziei Rusiie, transmite AFP.

Aflat într-o vizită surpriză în Kiev, marţi, unde a continuat să ofere sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina în faţa 'agresorului rus', Antony Blinken a încheiat o zi intensă de întâlniri oficiale, inclusiv cu preşedintele Zelenski, cântând la chitară. Acesta a fredonat o melodie legendară într-un bar din subsol Kievului.

'Ştiu că este o perioadă foarte, foarte dificilă. Soldaţii voştri, cetăţenii voştri, în special în nord-est, la Harkov, suferă foarte mult. Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi', a zis el înainte de a bate ritmul.

Video

'Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci şi pentru o lume liberă, iar lumea liberă este cu voi', a precizat Antony Blinken, acompaniind un grup de muzicieni punk/jazz, 19.99.

Barman Dictat este unul dintre numeroasele baruri subterane din centrul capitalei Ucrainei, situat în proximitatea arterei centrale Kreşceatîk, lângă celebra Piaţă Maidan. Secretarul de stat american a mâncat pizza alături de omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, într-o pizzerie înființată de un veteran al războiului cu Rusia.

Apoi, Blinken s-a plimbat prin Piaţa Maidan înainte de a se îndrepta către o cafenea pentru a vorbi cu activişti anticorupţie. Vizita lui Antony Blinken are menirea de a linişti ţara privind ajutorul militar al Washingtonului şi de a transmite mesajul că 'Rusia priveşte înapoi, în timp ce Ucraina priveşte înainte', conform unui discurs ţinut marţi la Kiev în faţa studenţilor institutului politehnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel