Blestemul "copilului care plânge". Dacă ai acest tablou în casă, aruncă-l!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Copilul care plânge, Giovanni Bragolina / Sursa: arhivă personală
Copilul care plânge, Giovanni Bragolina / Sursa: arhivă personală
Dacă aveţi pe perete, în casă, celebrul portret al copilului care plânge, cunoscut şi ca portretul lui Gavrosh, ar trebui să ştiţi că tabloul este blestemat. Aţi auzit bine! Se spune că cei care se încumetă să-l păstreze vor fi urmăriţi de ghinioane şi vor avea parte de evenimente tragice în familie. Superstiţioşii preferă să-l dea jos din cui şi să-l ducă direct la ghena de gunoi, oricât de bine lucrat şi de aspectuos ar fi.

Totul avea să înceapă în septembrie 1985, o dată cu necazul unei familii din Yorkshire, despre care, la acea vreme, scria cotidianul The Sun. Din cauza unui incendiu declanșat în bucătărie, casa acestora a ars din temelii şi nimic nu a mai putut fi salvat. După dezastru, proprietarii au fost de-a dreptul șocați să descopere că pe unul dintre pereții casei se afla un tablou neatins de flăcările ce mistuiseră totul în calea lor. Acesta era o reproducere a celebrului tablou "Copilul care plânge" al lui Giovanni Bragolina. Nici măcar pompierii nu şi-au putut explica asta.

Blestemul din perete s-a răspândit în întreaga lume

Șase luni mai târziu, nenorocirea avea să se întâmple din nou, de această dată la o altă casă din Anglia, care a ars în întregime. Același tablou rămăsese intact. Se pare că ar fi existat mai multe reproduceri după acest tablou, fapt ce a declanșat un șir de evenimente nefericite în întreaga Anglie. Unii proprietari ai lucrării s-au îmbolnăvit subit, alții au murit iar casele le-au fost mistuite de foc. Nimeni nu știa ce se întâmplă, iar oamenii erau îngroziți. Cu acest prilej, mai mulți jurnaliști au pornit o anchetă, apelând chiar la un specialist. S-a ajuns la concluzia că tabloul poartă un blestem. Pictorul Bruno Amadeo, autorul acestor reproduceri a încercat să liniștească spiritele, declarând că tablourile nu ard pentru că pânză este formată din fibre foarte rezistente. Dar se pare că panica era atât de mare încât nimeni nu îl băga în seamă. Oamenii erau îndemnați să arunce aceste tablouri pentru a scăpa de blestem. În ciuda a ceea ce se vehicula, pictori din întreaga lume au început să facă replici după acest tablou şi să le răspândească întâi în Europa şi mai apoi peste ocean. Astfel, portretul a ajuns în casele a mii de oameni.

Copilul care plânge era terorizat chiar de tatăl său. "Tu să arzi!"

Pe cât este de interesantă povestea acestui tablou, pe atât de stranii au fost întâmplările care au succedat realizării lui. Giovanni Bragolina, autorul tabloului, și-a dorit să picteze un portret al unui copil plângând, folosindu-l drept muză pe fiul său. Deoarece acesta nu putea să plângă la comandă, pictorul aprindea mai multe bețe de chibrit în fața lui, pentru a-l speria, știind că sărmanul copil se teme de foc. După mai multe zile de chin, micuțul, cu lacrimi în ochi, i-a strigăt tatălui “Tu să arzi!”.

La doar două săptămâni după această întâmplare, băiatul a murit de pneumonie. Însă, la scurt timp, Giovanni Bragolina se stingea și el, în chinuri neînchipuite. Acesta a ars de viu, în propria casă. Se pare că blestemul fiului său l-ar fi ajuns. Mai târziu, în 1985, pictura a fost găsită în Anglia după care s-a declanșat seria de incidente teribile amintite. Se crede că toate reproducerile după original duc mai departe blestemul iar proprietarii sunt îndemnaţi să scape de tablouri care înfăţişează chipul copilului cândva chinuit de propriul părinte. Superstiţie sau nu, cert este că nu puţine sunt mărturiile celor care au avut cândva pe perete un astfel de tablou şi s-au confruntat pe parcurs cu necazuri, s-au îmbolnăvit, le-a ars casa sau au avut parte de accidente casnice stupide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel