Blat PSD-PNL. Cîțu vorbeşte despre "metoda Dragnea"
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 07 sep 2021, 14:58
WhatsApp
Florin Cîţu a comentat discuţiile despre un blat între PSD şi PNL pentru a nu trece moţiunea de cenzură. 

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat cum comentează discuţiile potrivit cărora PNL ar avea o înţelegere cu PSD pentru a nu trece moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR.

"Retorica anti-PSD este mai actuală ca niciodată. Mie îmi place, între ghilimele, ipocrizia din spaţiul public: avem un partid care este la guvernare, care adoptă metoda Dragnea şi depune moţiune împotriva propriului guvern, face o alianţă toxică cu poate cel mai toxic partid care a existat în România în ultimii 30 de ani - AUR şi doreşte să se alieze cu PSD. Dacă PSD ar fi fost alături de USR, nu ar mai fi fost blat niciodată.

Vreau să stăm să ne gândim la această ipocrizie pe care o vedem astăzi pe scena politică din România. Cu toate acestea, eu cred în continuare că soluţia pentru a guverna România până în 2024 este o guvernare de dreapta, deşi trebuie să ne întrebăm ce înseamnă dreapta în aceste condiţii, dar este o guvernare de dreapta. Avem multe lucruri de făcut. PNRR-ul o să fie aprobat la finalul acestei luni, trebuie să fie implementat şi avem nevoie de un guvern funcţional. Eu fac apel la toţi oamenii politici responsabili din România să lăsăm orgoliile de-o parte şi să ne punem la muncă", a declarat Florin Cîţu.

Rectificarea bugetară, adoptată. Cîțu vine cu ministerele cele mai bogate

Executivul a aprobat în ședința de marți, 7 septembrie, proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară. Ședința s-a desfășurat fără miniștrii USR PLUS, care și-au depus demisiile în cursul zilei de marți. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului.

„Am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pentru acest an. Câteva elemente importante, la baza rectificării stă o reevaluare a PIB. (...) PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde, faţă de 1,11 miliarde la începutul anului”, a explicat Florin Cîţu la Palatul Victoria.

„Primele patru ministere care primesc cei mai mulți bani la această rectificare bugetară: Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile”, a anunțat premierul.

„Ministerul Dezvoltării are un plus de 2,3 miliarde de lei la rectificare”, a subliniat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?