Blănculescu, despre DEMISIA Ioanei Petrescu: "Să-și asume greșeala"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp

Consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, a dezmințit informația transmisă de noul ministru al Finanțelor. Ioana Petrescu a declarat că dacă nu va crește acciza, vor fi probleme cu plata salariilor și pensiilor. 

Ministrul de Finanțe a fost întrebat la Adevărul Live dacă există pericolul ca pensiile și salariile să nu fie plătite, dacă acciza nu va crește de la 1 aprilie. A răspuns: "Da. Sunt 2 miliarde. Gândiți-vă. Evident că există un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul celor descrise de dvs, vrând nevrând trebuie acoperite".

Consilierul onorific al premierului a dezmințit afirmația tânărului ministru, la B1 TV: "Valoarea accizei la nivel nominal care va fi încasată, în jur de 5-600 de milioane de euro, e infimă raportat la anvelopa salarială și de pensii. Nu aș putea spune că este vorba de o minciună, ci despre o interpretare fiscal-bugetară pe care orice ministru de finanțe ar face-o. Cred că este o declarație scoasă din context. Salariile și pensiile nu sunt influențate de încasarea sau neîncasarea accizei".

Întrebat dacă Ioana Petrescu ar trebui să-și dea demisia, după greșeală făcută, Ionel Blănculescu a răspuns: "Eu cred că ministrul Finanțelor trebuie să-și asume această declarație greșita, nefericită și regretabilă, iar noi să oprim această avalanșă de exagerări. Nu e vorba de demisie, e vorba de o greșeală făcută de un ministru aflat la începutul mandatului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel