Blaga, despre demisia lui Ridzi: Codul etic al PDL nu-i permite să mai candideze
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
blaga
blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a explicat, miercuri, că demisia Monicăi Iacob Ridzi din partid se datorează faptului că este trimisă în judecată, iar potrivit criteriilor de integritate ale Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta, ”prinse și în codul etic al PDL”, ea nu mai poate candida pe listele democrat-liberalilor.

"Am avut o discuţie azi dimineaţă cu doamna deputat şi i-am spus că noi respectăm criterii de integritate aşa cum au fost formulate de Comisia de etică a coaliţiei, pentru că ele, de altfel, sunt prinse în codul etic al PDL. Doamna Ridzi este trimisă în judecată şi asta înseamnă cu nu mai poate candida, pentru că ăsta este din punctele codului etic. Doamna Ridzi şi-a exprimat intenţia de a mai candida", a explicat Vasile Blaga, pentru Mediafax, precizând că demisia colegei sale din PDL este ”unilaterală”.

Deputatul Monica Iacob Ridzi şi-a dat demisia din PDL, ea urmând a activa ca parlamentar independent, până la finalul mandatului. Ridzi a afirmat că PDL a devenit un partid al “dublei măsuri”, sugerând că atitudinea partidului a fost dură în cazul ei, dar a dat dovadă de toleranţă în alte stiuaţii mai grave.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, alături de alte 11 persoane, a fost trimisă în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului

Mai mulţi lideri democrat-liberali apreciau, în 2011, că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

De altfel, Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

Inclusiv preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu pentru "România Liberă", că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au hotărât prin vot rezolvarea acestei probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel