Blaga: Dacă în 2001-2004 PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că întotdeauna a spus că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004, iar dacă atunci PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa îl va conduce şi el.

"Eu am spus în permanenţă (...) că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004. Dacă atunci a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu", a declarat Blaga, întrebat despre atacul şefului statului la adresa sa, care a spus că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Vasile Blaga a mai declarat că el niciodată nu a afirmat că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primar sau preşedinte al ţării, dar că activitatea sa în echipa de campanie poate fi evaluată. Secretarul general al PDL a spus că niciodată nu a afirmat în 18 ani că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primar de două ori sau preşedinte.

El a arătat că nu este nicio noutate în faptul că preşedintele Băsescu declară că îl susţine pe Emil Boc şi a precizat că niciodată în public nu a făcut vreo trimitere la faptul că el ar fi susţinut de şeful statului.

"Nu doresc se le comentez (afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu - n.r.), nu este pentru prima dată când domnul preşedinte declară că îl susţine pe domnul Boc, nu am comentarii în acest sens de făcut, nu este nicio noutate, doar că niciodată în public nu am făcut vreo trimitere la faptul că aş fi susţinut de domnia sa ", a afirmat Vasile Blaga.

Despre numărul mai mare de delegaţi la Convenţia Naţională, Vasile Blaga a spus că el a arătat în permanenţă că un număr mai mare de delegaţi îl legitimează pe cel care va fi ales şi va da posibilitatea "principalilor militanţi ai partidului" să participe la congres.

Întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de Traian Băsescu la adresa lui Vasile Blaga, secretarul general al PDL, Liviu Dragnea a răspuns: "Dacă domnul Blaga este caporal, înseamnă că domnul Boc este ordonanţă. Ordonanţa, pe vremuri, era cel care îi făcea cizmele căpitanului. Traian Băsescu este căpitanul, căpitan de vas".

La rândul său, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, luni, la RFI, că preşedintele Traian Băsescu are dreptul să se exprime despre evoluţia PDL, întrucât nu este "un simplu notar" care doar semnează actele de învestire ale premierului şi ale miniştrilor. "Cred că nu putem să pretindem că fostul preşedinte al Partidului Democrat şi omul politic care a construit acest partid nu are voie să spună ce crede despre evoluţia partidului. Este un sfat, dacă vreţi, pe care preşedintele îl dă Partidului Democrat Liberal, dar decizia aparţine tot Partidului Democrat Liberal", a declarat Sulfina Barbu, referindu-se la declaraţiile şefului statului referitoare la Vasile Blaga.

Ea consideră că Traian Băsescu nu este un simplu "notar": "Din moment ce l-a învestit pe prim-ministru cu încredere în această funcţie, preşedintele nu este doar un simplu notar care semnează decretele de învestire ale primului-ministru sau ale miniştrilor. Îi învesteşte cu încredere, cu responsabilitate şi preşedintele cred că este preocupat de evoluţia actului de guvernare în primul rând".

Sulfina Barbu crede că Emil Boc are "un avantaj competitiv". "Şi domnul Vasile Blaga reprezintă un candidat puternic şi important al PDL, atât timp cât este secretarul general în funcţie, a fost ministru de două ori. Sigur că poate reprezenta o variantă pentru Partidul Democrat Liberal, dar premierul Emil Boc este şi preşedintele partidului în exerciţiu şi eu cred că are un avantaj competitiv în acest moment în partid, ocupând funcţia de preşedinte al partidului, dar şi de prim-ministru", a explicat deputatul democrat-liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel