Blaga: Candidat unic la prezidențiale, dar cu fuziunea partidelor de dreapta în PDL
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 10 oct 2013, 22:27
WhatsApp
vasile blaga dece
vasile blaga dece

Președintele PDL, Vasile Blaga, vrea ca Dreapta să aibă un singur prezidențiabil, dar numai dacă toate partidele de această parte a eșicherului politic vor fi absorbite de formațiunea din Modrogan. El a mai punctat că PDL nu va intra la guvernare în tandem cu un partid al USL, ci numai în urma unor alegeri.

"PDL este un partid puternic, care remobilizează pentru a ajunge din nou la guvernare, dar doar prin alegeri. Doar prin alegeri și nu altfel. După alegerile europarlamentare, desigur, suntem deschiși (n.r. pentru ca alte partide să fuzioneze cu PDL) astfel încât să avem un candidat unic al dreptei cu șanse de a câștiga viitoarea competiție electorală", a declarat, joi, Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Blaga spune că nu vrea ca USL să se rupă până la primăvară. "Eu nu știu cât o să dureze USL, eu mă rog să dureze. Cel puțin până la primăvară. Eu aș vrea să dureze până în 2016, pentru că împreună au mințit românii, împreună le-au promis marea cu sarea, și să treacă măcar în iarna asta împreună pentru că promisiunile electorale nu vor plăti facturile nici la Slatina nici în țară. (...) De aceea sunt mai puțin preocupat de soarta lor, mă preocupă mai mult soarta PDL. Chiar dacă fiecare în parte, în special PSD, se pregătește pentru ziua a 2-a, ca să zic așa", a explicat democrat-liberalul.

Dreapta, un singur prezidențiabil

Vasile Blaga preferă să rămână în Opoziție, decât să guverneze împreună cu PSD sau PNL. "Pot să vă spun că PDL nu va intra la guvernare cu niciuna dintre componentele USL. Noi vom participa la guvernare doar după viitoarele alegeri generale, atunci când vor avea ele loc", a spus liderul democrat-liberalilor.

Pentru ca Dreapta să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale, Vasile Blaga vrea ca toate partidele de această parte a eșicherului politic să fie absorbite de PDL, sub sigla, culoarea și imnul formațiunii din Modrogan. "Înțeleg că este nevoie și ar fi bine și ne-am dori, o fuziune a tuturor partidelor de partea aceasta a eșichierului politic în PDL cu Verde înrourat, cu trandafirul și portocaliu înainte", a precizat Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?