Blackout în 4 țări din Europa. Albania, Muntenegru, Croația și Bosnia și Herțegovina au rămas fără curent
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Autoritățile lucrau pentru a restabili energia electrică după o pană majoră de curent care a întrerupt alimentarea cu electricitate în patru țări balcanice, în condițiile unor temperaturi toride în întreaga regiune.

O pană majoră de curent a cauzat pene de electricitate în întreaga regiune, în timpul unui val de căldură sever, vineri, întrerupând alimentarea cu electricitate în părți din Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Croația și Albania, notează BalkanInsight.

În toate cele patru țări au fost raportate perturbări ale serviciilor cotidiene. Corespondenții și birourile BIRN din capitala bosniacă Sarajevo, capitala muntenegreană Podgorica și orașul Osijek din Croația au raportat că alimentarea lor cu electricitate a fost întreruptă.

Se pare că pana de curent a început în Muntenegru și apoi a afectat Bosnia și Herțegovina, părți din Croația, inclusiv regiunea Dalmația și nordul Albaniei.

„Suntem în contact cu colegii de la alte companii. Nu este curent electric în patru țări, în majoritatea Bosniei, Croației, Albaniei, Muntenegrului. Problema este cu sistemul portabil de 400 kv”, a declarat Compania Publică de Electricitate a Republicii Srpska din Bosnia pentru N1 TV.

Autoritățile din toate cele patru țări au declarat că lucrează pentru a restabili alimentarea cu electricitate. Corespondentul BIRN din Osijek a raportat că alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în unele orașe mari croate după câteva ore.

Ivan Asanovic, director executiv al Sistemului de Transport Electric din Muntenegru, a declarat că încă nu se cunoaște cauza penei de curent.

„Sistemul de Transport Electric din Muntenegru, CGES, în cooperare cu colegii din zona învecinată, lucrează pentru a rezolva problema și a asigura alimentarea cu energie pentru toți consumatorii din Muntenegru”, a declarat Asanovic pentru ziarul cotidian muntenegrean Vijesti.

Regiunea se confruntă cu un val de căldură sever, temperaturile ajungând în unele locuri până la 40 de grade. Presa a speculat că aceasta ar putea fi un factor în cauza penei de curent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel