Data publicării:

Black Friday 2023. Cristian Pelivan, director executiv ARMO, totul despre ziua marilor reduceri din Vinerea Neagră: 10 noiembrie / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Cristian Pelivan, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online, a fost invitat la emisiunea „D'Economic News" de pe DC News și DC Business unde a vorbit despre Black Friday.

Black Friday 2023 România se organizează în data de 10 noiembrie 2023. Conform tradiției americane, Black Friday 2023 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 24 noiembrie 2023. Trecutul ne spune că e foarte posibil să avem două perioade de reduceri, care se pot extinde peste ambele weekend-uri sub numele de Black Weekend 2023. Cristian Pelivan a vorbit, în exclusivitate pentru DC News și DC Business, despre pregătirile pentru Black Friday și despre vânzări.

„Am putea spune că Black Friday e cea mai importantă sărbătoare din comerțul online. Cum arată pregătirile, cu ce ne așteptați și cum stăm cu vânzările online în acest moment în România?”, a întrebat Alex Vlădescu. 

„Referitor la Black Friday, marea majoritate a comercianților, în special cei mari și foarte mari, se pregătesc pentru această zi încă din prima zi de după Black Friday-ul trecut pentru că e vorba de stocuri, de făcut aprovizionări, de negociat cu distribuitori, de negociat reduceri cât mai bune pentru consumatorul final.

Comercianții sunt pregătiți pentru că suntem la a13-lea Black Friday anul acesta. Sunt 13 ediții de când sărbătorim această sărbătoare a consumului și în România.", a spus Cristian Pelivan.

Vânzări record și în 2023

„Anul acesta ne așteptăm din nou la vânzări record, așa cum am avut în fiecare an pentru că tot mai multe persoane încep să cumpere online pentru că avantajele pe care le ai online versus cumpărăturile într-un magazin fizic rămân. În online poți să compari prețurile cu un click, nu poți să fugi din magazin în magazin, să-ți notezi pe un carnețel ca să vezi unde e prețul mai bun.

Acest lucru ne face să credem că, în continuare, deși poate vremurile nu sunt cele mai fericite din punct de vedere economic, având în vedere toate aceste avantaje, ele ajung să cântărească mai mult pentru consumator.

Atunci, da, cu siguranță Black Friday în continuare rămâne să fie în atenția foarte multor persoane și ne așteptăm și anul acesta să doborâm recordul în ceea ce privește vânzările.", a spus Cristian Pelivan.

O singură companie se așteaptă la vânzări în jur de 640-650 de milioane de lei într-o singură zi

„La ce record va așteptați?”, a întrebat Alex Vlădescu. 

„Știu doar anumite companii care au comunicat până acum. O singură companie, poate unul din cele mai cunoscute branduri din comerțul electronic și membru al ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online ), a comunicat că se așteaptă la vânzări în jur de 640-650 de milioane de lei într-o singură zi.

Practic, sunt vânzări mai mari decât într-o lună. Despre asta e Black Friday și aici e presiunea cea mare. Sunt comercianți care vor vinde într-o zi cât vând într-o lună și vă dați seama ce presiune este pe întreg lanțul logistic, pe curier, pe toată lumea, ca totul să iasă perfect.", a spus Cristian Pelivan la emisiunea „D'Economic News" de pe DC News.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel