Black Friday 2018. Reduceri false. Marius Pîrvu: Aici e marea problemă!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
BLACK FRIDAY 2018.  Marius Pîrvu, preşedintele ANPC, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a venit cu o serie de informaţii şi recomandări esenţiale pentru români, în prag de Black Friday 2018.

BLACK FRIDAY 2018. Marius Pîrvu, preşedintele ANPC, a dezvăluit, în exclusivitate la DC News și DC Business, care sunt capcanele de care trebuie să se ferească românii de Black Friday, cum s-a pregătit Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru Vinerea Neagră a preţurilor, dar și ce sancţiuni îi aşteaptă pe cei care încalcă legea.

BLACK FRIDAY 2018. Marius Pîrvu a vorbit, printre altele, şi despre cea mai întâlnită problemă pe care o constată autorităţile atunci când vine vorba de reduceri - nu numai de Black Friday - şi anume reclama înşelătoare.

BLACK FRIDAY 2018. Acesta a explicat faptul că oamenii care descoperă faptul că au fost înşelaţi, că produsul achiziţionat cu reducere a fost cumpărat, de fapt, la preţul cu care se vindea în oricare altă zi a anului, reducerea fiind, de fapt, o miniciună, se poate adresa autorităţilor care pot verifica preţul de referinţă. 

BLACK FRIDAY 2018. "Consumatorul e interesat de preţ, iar Black Friday asta înseamnă: reduceri de preţuri. Şi noi trebuie să fim convinşi că aceste oferte sunt reale, iar consumatorul beneficiază de pe urma acestei promoţii. Noi suntem pregătiţi permanent, dar începem acest lucru cu 30-45 de zile înainte. Bineînţeles că putem verifica şi în momentul achiziţiei documentele de intrare ale produselor şi putem vedea care a fost preţul de referinţă pe ultimele 30 de zile.

BLACK FRIDAY 2018. Practic, preţurile trebuie să reflecte publicitatea pe care o fac vânzătorii. Aici este o mare problemă pe care o constatăm permanent, nu doar de Black Friday: publicitate care, în unele cazuri, nu coincide cu ceea ce ajunge la cumpărător", a explicat Marius Pîrvu.

Urmăreşte, aici, declaraţiile preşedintelui ANPC, Marius Pîrvu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel