Bitcoin, în scădere după niveluri record. Adrian Câciu, AVERTISMENT: "Nu deţii controlul asupra banilor tăi. Sunt bani din aer"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul economic Adrian Câciu vine cu precizări importante despre piaţa criptomonedelor, după ce Bitcoin a înregistrat o scădere masivă în doar 24 de ore. 

Bitcoin a scăzut, în ultimele 24 de ore, de la 41.000 de dolari la 35.000 de dolari, aceasta fiind o prăbuşire abruptă, conform economiştilor. Analistul Adrian Câciu îi avertizează, astfel, pe cei care vor să investească în criptomonede că piaţa este extrem de volatilă, dar şi că nu vor avea siguranţa banilor proprii. 

"Zona criptomonedelor este una foarte volatilă, pentru că în spatele lor se află tot felul de jocuri ale unor persoane cu mulţi bani şi ale unor companii cu mulţi bani care, pe stilul clasic al jocului de bursă, pur şi simplu pariază pe anumite criptomonede, crescându-le preţul fără a avea o acoperire în active economice. De aici apare volatilitatea. Practic, sunt bani din aer care se investesc. 

În zona criptomonedelor există o zicală: nu investi mai mult decât eşti dispus să pierzi. Practic, poţi să scoţi banii din zona respectivă, dar e şi foarte posibil să te trezeşti fără bani de pe o zi pe alta, pentru că piaţa criptomonedelor nu este reglementată. Practic, este o luptă între sistemul bancar clasic şi zona monedelor electronice şi orice încercare de reglementare a acestei pieţe a fost sortită eşecului.", a explicat Adrian Câciu pentru DC NEWS. 

"Nu deţii controlul asupra banilor tăi"

"Când ne uităm la explozia criptomonedelor, trebuie să ne gândim la o bulă. Aşa cum în trecut am avut bula petrolului, bula aurului sau a imobiliarelor, aşa e şi la criptomonede. Azi ne putem trezi ca bitcoinul să fie 30.000 de dolari, iar mâine 15.000, deci o cădere masivă. Sau invers, să fie o creştere masivă. Volatilitatea şi riscul sunt imense. Problema este că nu deţii controlul asupra banilor tăi. Practic, investeşti într-o serie de portofele electronice, care aparţin altora care investesc în numele tău. E posibil să te trezeşti cu surprize. 

Bursa se bazează încă pe asset-uri economice, pe active fizice, pe rezultatele financiare ale unei companii. Criptomonedele se bazează pe un joc în care se întâlnesc mulţi într-o bursă virtuală. Din cumululul de tranzacţii se face un trend. Dar nu are bază în economia reală.", a mai spus economistul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel